Recept – TORTICE OD MALINA

SASTOJCI (za 6 osoba)

  • 20,0 dag petit keksa
  • 5,0 dag badema
  • 15,5 dag maslaca
  • 5,0 dcl slatkog vrhnja
  • 25,0 dag mascarpone sira
  • 1 mljevena želatina
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 korica limuna
  • 40,0 dag malina
  • 2 crvena preljeva za torte

PRIPREMA

Podloga – kekse i bademe usitniti i pomiješati s omekšanim maslacem, rasporediti u šalice, čaše ili kalupe. Ostaviti u hladnjaku na pola sata.

Krema – izmiksati vrhnje u šlag pa lagano dodati sir izmiješan s obje vrste šećera i koricom limuna. Želatinu pomiješati s vodom prema uputi na vrećici, ostaviti da nabubri, otopiti na laganoj vatri, te dodati smjesi sira i šlaga. Dobro izmiješati i rasporediti po podlozi te ohladiti u hladnjaku na ½ sata.

Ukras – maline oprati, osušiti i poslagati po kremi. Pripremiti preljev za torte prema uputi na vrećici i preliti preko malina. Dobro ohladiti par sati u hladnjaku.

Nutritivna vrijednost za 1 porciju
  • Energija 544,17 kcal / 2275,34 kJ
  • Masti 22,34 g
  • Zasićene 8,16 g
  • Kolesterol 74,80 mg
  • Ugljikohidrati 60,73 g
  • Mono+disah. 8,69 g
  • Vlakna 2,62 g
  • Proteini 28,33 g
  • Natrij 0,35 g
  • Sol 0,50 g
PREPORUKA DIJETETIČARA

Umjesto petit keksa možete koristiti grancereale kekse!
Tortice možete raditi i upola manje za 12 porcija, nutritivna vrijednost je onda upola manja.

Recept pripremila: Snježana Pakšec, VKV slastičarka, KBC Zagreb

foto: Comando Cocina