Recept – PANNA COTTA

SASTOJCI (za 7 čaša od 2 dcl)

Voćni dio

  • 30,0 dag malina
  • 10,0 dag borovnica
  • 9,0 dag šećera
  • 1,5 dag želatine

Krema

  • 7,0 dcl slatkog vrhnja
  • 1,0 dag šećera
  • 5,0 dag gustina

PRIPREMA

Izblendati maline i borovnice, dodati šećer i kuhati. U drugoj posudi pripremiti želatinu. Kad voće prokuha, dodati želatinu, te kuhati oko 20 minuta. Pola voćnog dijela staviti u čaše da se hladi.

Sastojke za kremu uliti u posudu za kuhanje i kuhati uz dok se ne počne zgušnjavati, a nakon toga još 10 tak minuta uz stalno miješanje. Na ohlađeni voćni dio u čašama uliti kremu i staviti u hladnjak da se ohladi.

Ostatak voćnog dijela preliti po kremi i ohladiti u hladnjaku do posluživanja.

Nutritivna vrijednost za 1 porciju

Energija 450 kcal / 1886 kJ
Masti 33,3 g
Zasićene 21,3 g
Kolesterol 122 mg
Ugljikohidrati 33,0 g
Mono+disah. 25,5 g
Vlakna 1,5 g
Proteini 4,3 g
Natrij 40 mg
Sol – 0 g

REPORUKA DIJETETIČARA

U voćni dio mogu se po želji dodati i zobene pahuljice.

Voće može biti svježe ili smrznuto.

Recept pripremila: Karmen Lukša Jajčanin, dipl.ing.preh.tehn., KBC Zagreb

foto: thursdaycooking.com.hr