Akademija Art

Zagreb © Hrvatski ekskluzivni magazin za umjetnost i vijesti

SLASTICE

Popodnevni crumble

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Šalice za čaj ili vatrostalne posudice namažite maslacem.
  3. Pripremite tijesto tako da pomiješate brašno, smeđi šećer, cimet i zobene pahuljice te u njih utrljajte kockice hladnog maslaca. Brzo mrvite smjestu među prstima da se maslac ne rastopi.
  4. Stavite smrvljenu smjesu na hlađenje.
  5. Za to vrijeme pomiješajte šećer sa šumskim voćem i napunite šalice. Posipajte ih mrvicama tijesta i stavite peći 30-35 min dok ne porumene.
  6. Servirajte sa sladoledom od vanilije.

Sastojci recepta
6 osoba
Za podlogu
70 g šećera
1 Ledo Šumsko voće
Za crumble tijesto
70 g smeđeg šećera
110 g brašna
70 g zobenih pahuljica
½ žličice cimeta
60 g maslaca kockice
1 Ledo Grandissimo vanilija

ledo.hr