Pita od malina i lisnatog tijesta

Priprema:

  1. Odmrznite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi.
  2. Pobrašnite radnu površinu pa razvucite lisnato tijesto na kvadrat dimenzija 30 cm. 
  3. Tijesto utisnite u kalup za pečenje i odrežite rubove pa ga izbockajte vilicom.
  4. Preko tijesta stavite papir za pečenje i uspite sirovu rižu kojom ćete opteretiti tijesto i pomoći da pita zadrži svoj oblik.
  5. Tijesto pecite 10 – 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
  6. Pomiješajte mascarpone, slatko vrhnje i Bourbon vanilin šećer, dodajte malo šećera u prahu pa mikserom umutite sastojke u glatku kremu.
  7. Pečeno tijesto izvadite iz kalupa pa pustite da se malo ohladi.
  8. U pečenu koru ulijte kremu i poravnajte je sve do rubova.
  9. Na kremu posložite odmrznute Ledo maline.
  10. Po želji ukrasite listićima mente.

ledo.hr