Skip to content

SP Rusija: Australija – Peru 0-2

U utakmici posljednjeg, 3. kola C skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Perua su svladali Australiju s 2-0 (1-0) i osvojili treće mjesto u skupini

Peru je poveo golom iz voleja Andre Carrilla u 18. minuti, a u 50. minuti na 2:0 povećao je Paolo Guerrero.

Bila je to utakmica u kojoj je Australiji trebala pobjeda za mogući plasman u osminu finala, no trijumfirali su Peruanci, koji su nakon 40 godina došli do pobjede na svjetskim prvenstvima.

Peruanci su poveli u 18. minuti, a njihov prvi gol nakon 32 godine na svjetskim prvenstvima bio je prelijep. Akciju Yotuna i Guerrera okončao je atraktivnim volejem Andre Carrillo, njegov šut je neobranjivo odsjeo u desnom kutu australskih vrata. U 28. minuti u šansi je bio Rogić, ali je pucao u peruanskog vratara, dok je u 40. minuti visoko skočio australski stoper Sainsbury, ali je njegov šut otišao pored vrata.

U 50. minuti Peru je povećao vodstvo nakon brze akcije, koju okončala njihova najveća zvijezda Paolo Guerrero šutem iz okreta, pogodivši sami kut. U 60. minuti šut Behicha čisti peruanski stoper Ramos s gol-crte, a unatoč brojnim napadima Australci nisu mogli ni do počasnog gola.

https://www.youtube.com/watch?v=Wqhwv0gewBM

Iz ove skupine dalje su prošli Francuska i Danska.

AUSTRALIJA – PERU 0-2
Pred 45.000 gledatelja na stadionu Fišt stadionu sudi Sergej Karasjev iz Rusije.
Strijelci: 0-1 Carrillo (18), 0-2 Guerrero (50)
AUSTRALIJA: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogić (Irvine, 72), Kruse (Arzani, 58)- Jurić (Cahill, 53).
PERU: Gallese – Advincula, Christian Ramos, Santamaria, Trauco – Tapia (Hurtado, 63), Yotun (Sanchez, 46)- Carrillo (Mendoza, 79), Cueva, Flores – Guerrero

photo maisfutebol, hrt