Skip to content

Kostelić: Odluka o nacionalnom stadionu nije jednostavna

Državna tajnica za šport Janica Kostelić ekskluzivno je gostovala u HRT-ovom studiju uoči Hanžekovićeva memorijala te progovorila o aktualnim sportskim temama nakon nekoliko mjeseci u kojima nije istupala u medijima

Nikada nisam bila tip za medije i istupanje u medijima, nije se to puno promijenilo s mojom funkcijom. Pokušavam biti maksimalno uz naše sportaše, iako nisam fizički prisutna, svi mi smo na određeni način kao navijači iz Hrvatske prisutni, navijamo koliko možemo i pridonosimo većem uspjehu, rekla je Kostelić.

Kostelić nije bila u Rusiji na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, a svoj izostanak objasnila je zdravstvenim poteškoćama.

Svatko će to objasniti to kako želi bez obzira na ono što izgovorimo. Ne bih ulazila u te dubiozne priče. Kao što sam napomenula, iako što nisam bila tamo, što bi bilo prirodno s obzirom da sam državna tajnica za šport, zbog zdravstvenih poteškoća nisam mogla otputovati. Nadam se da ću kao i do sada, biti dalje prisutna, kaže Kostelić.

Komentirala je uspjeh Vatrenih i osvajanje srebrne medalje.

To je famozan uspjeh. Riječi su suvišne, sportski rezultati pričaju priču za sebe. Sportaši na kraju, i izbornici, su relevantni za komentiranje.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šukera izjavio je kako ga je Janica razočarala jednim potezom.

Nekoga razočaraš, nekoga oduševiš. Žao mi što sam ga razočarala. Nadam se da ću to promijeniti. Čime? Ne znam. To morate njega pitati, rekla je Kostelić.

Da li su uspjesi naših sportaša ovog ljeta plod sustavnog rada?

Sigurno je da nekakav sustav postoji. Jer da ga nema, ne bi bilo ni rezultata. Rezultati su plod našeg rada, isključivo i ne mogu se obezvrijediti, smatra Janica koja se potom osvrnula na nestanak atletskih staza sa stadiona.

Uvijek se može nešto promijeniti. Pozitivan je primjer atletske staze u Kninu. Tako da, mali su koraci koji se mogu učiniti, no treba ih se istaknuti u svim negativnostima.

Treba li Hrvatskoj nacionalni stadion?

Ne možemo zagovarati jednu politiku. To nije jednostavna odluka. Poput atletskih staza koje nisu idealne, tako treba i novih stadiona. Obnoviti postojeće, općenito infrastruktura…Treba stadione urediti.

Što se događa sa ženskim kolektivnim sportom?

Nitko ne brani da se baviš sportom, a na nama je da to nadograđujemo. Ne treba prstom upirati tko je kriv. Treba uvijek analizirati i izvući neku poruku, rekla je Kostelić koja je za kraj poručila svim mladima da se trebaju baviti nekom sportskom aktivnošću.

Bilo koja tjelesna aktivnost u kojoj se uživa, sport donosi, dobro je biti aktivan, makar na putu do škole, zaključila je Kostelić. izvor HRT, foto HINA / Daniel KASAP