Skip to content

Karlović u finalu Washingtona

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Washingtonu svladavši u polufinalu Amerikanca Stevea Johnsona s 6-4, 6-4

karlovic

Div sa Šalate izbacio je 25. igrača svijeta Stevea Johnsona 6-4, 6-4, a za titulu i rezultat karijere igra protiv boljeg iz meča Zvereva i Monfilsa

Ivo Karlović nastavlja oduševljavati teniski svijet. Div sa Šalate izbacio je 25. igrača svijeta Stevea Johnsona za finale Washingtona!

Karlović je dvaput uzeo servis 11 godina mlađem Amerikancu i to je bilo dovoljno za drugi finale u nizu, nakon što je nedavno osvojio Newport i s 37 godina na leđima postao najstariji osvajač nekog ATP-turnira još od davne 1979., kad je Amerikanac Marty Riessen u Lafayettu uzeo trofej s 38 godina na leđima, javlja 24sata.hr.

Karloviću je ovo bila osma pobjeda u nizu, a ako osvoji Washington koji pobjedniku donosi 500 bodova doći će do najvećeg rezultata karijere.

Ivo je kod 2-1 u prvom i u drugom setu uzimao servis protivniku i nije mu dao previše šanse. U prvom je imao osam aseva i 93 posto poena na prvom servisu. Spasio je hrvatski div dvije break lopte, a realizirao je jedinu koju je imao.

U drugom setu imao je tek 75 posto poena na prvom servisu i tri spašene break-lopte, no opet je bio pravi kad je trebalo. Johnson je spasio tri break-lopte, četvrtu nije.

Karlović će u nedjeljnom finalu Washingtona igrati protiv boljeg iz meča Nijemca Aleksandra Zvereva i Francuza Gaela Monfilsa. Protiv Zvereva je igrao jedanput i dobio ga je, a protiv Monfilsa ima dvije pobjede i tri poraza. prvi.tv

See also  Zadrani nadigrali Zvezdu, poraz Splita