Skip to content

Europska liga: Hajduk pobjedom u Sofiji do 3. pretkola

Nogometaši splitskog Hajduka plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su i u uzvratnom dvoboju 2. pretkola svladali Slaviju iz Sofije, ovoga puta kao gosti su bili bolji sa 3-2 (1-1) što im je uz 1-0 pobjedu iz prve utakmice u Splitu prije tjedan dana osiguralo ukupni uspjeh od 4-2

Mijo Caktaš postigao je dva pogotka u uzvratnoj utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u kojoj je Hajduk s 3:2 svladao Slaviju u Sofiji i s ukupnih 4:2 prošao u 3. pretkolo. Caktaš je najprije napravio prekršaj u 45. minuti utakmice nakon kojeg je glavni sudac utakmice dosudio jedansesterac iz kojeg je domaća momčad poravnala rezultat na 1:1, no nakon toga postigao je pogodak s bijele točke u 55. minuti, a zatim je donio Bijelima pobjedu udarcem glavom u 87. minuti nakon sjajnog ubačaja Tome Bašića.

– Naša momčad posjeduje kvalitetu, ali smatram da se trenutno malo borimo sami sa sobom, imamo određeni manjak samopouzdanja zbog čega se događaju greške koje se ne bi trebale dogoditi. Međutim na kraju smo zasluženo pobijedili i prošli dalje. Znali smo da smo bolja ekipa, samo je to trebalo pokazati na terenu. Psihički nije bilo lako nakon poraza u Osijeku, ali uspjeli smo se dignuti i pokazati da možemo bolje – kazao je Caktaš nakon završetka utakmice u Sofiji.

Pohvalio je debitante u redovima Bijelih.

– Uvijek je lijepo vidjeti kada stasaju mladi domaći igrači, mislim da su danas pokazali svoju vrijednost, svi su odradili dobar posao.

Sigurno će se s ovom pobjedom podignuti i samopouzdanje momčadi pred sljedeću prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive na Poljudu.

– Kada pobijediš odmah je drukčija atmosfera, samopouzdanje raste, vjerujem da ćemo u sljedećim utakmicama biti još kvalitetniji – zaključio je Caktaš. hajduk.hr, Foto: Robert Matić / hajduk.hr