Objavljen program Tjedna na webu manifestacije

OTVORENE SU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA TJEDNU PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI 2018

HDLU Rijeka se ove godine po prvi puta pridružio ULUPUH-u u organizaciji Tjedna primijenjenih umjetnosti – manifestaciji pokrenutoj prije tri godine sa željom da se rad primijenjenih umjetnika i dizajnera približi najširoj javnosti. Tako će i riječka publika sredinom lipnja ove godine (od 11. do 17. lipnja) moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku koja će se i sama moći okušati u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe. Za najveći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno predbilježiti na adresu voditelja pojedinog programa.

Više o svakom pojedinom programu na http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu/rijeka-2018 (kontakt za prijavu naveden je uz pojedini program)

Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!

U programu u Rijeci i okolici sudjeluju: Boris Roce (keramika), Izabela Peculić Stančić (3D čestitke), Branko Kukurin (Secesija u graditeljskom nasljeđu Grada Kastva, foto-radionica s izložbom); Aleksandar Tomulić (foto radionica Studijski portret), Sunčana Simichen (radionica grafike malih formata), Ana Hrćan Šojat (radionica izrade nakita od recikliranih materijala), Sandra Ban (multimedijalna likovna radionica na izletištu Zeleni vir u Skradu), Saša Jantolek (dječja radionica izrade skulptura od drveta u Kastvu). U vrijeme trajanja Tjedna, od 11. do  16. lipnja, u Gradskoj knjižnici Rijeka moći će se pogledati izložba skulptura „Držačice ugleda“ autorice Tatjane Kostanjević.