Najuzbudljiviji speed dating u Hrvatskoj

CSD

Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga, održat će se 15. prosinca 2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Događaj koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT okupit će 30 poslodavaca iz IT, broadcasting, telekomunikacijske, auto i ostalih industrija zainteresiranih za izravno upoznavanje studenata i budućih kolega

Nakon završenih prijava za zainteresirane studente i poslodavce, počinju zadnje pripreme za najuzbudljiviji speed dating ove godine. Središnje mjesto događanja biti će Fakultet elektrotehnike i računarstva. Program događaja započinje u 9:00 sati ujutro, kada će krenuti prvi intervjui s poslodavcima. Career Speed Dating predstavlja odličnu priliku za poslodavce da pronađu najboljeg mogućeg kandidata, dok za studente predstavlja mogućnost da se okušaju u ovom zanimljivom konceptu intervjua koji traje samo 8 minuta. Koncept intervjua sastoji se od toga da poslodavac ima 5 minuta sa svakim pojedinim studentom kojemu postavlja pitanja, dok studenti imaju ukupno 3 minute da pitaju poslodavce sve ono što ih zanima o njihovoj kompaniji. Studenti će na taj način dobiti informacije iz „prve ruke“, odnosno od samih poslodavaca kakvo je radno okruženje u njihovoj kompaniji i koja radna mjesta su otvorena te postoji li mogućnost prakse ili suradnje pri pisanju diplomskih radova.

Poslodavci koji će okušati svoju sreću na Career Speed Datingu su Financijska agencija (FINA), Telegra, Ericsson Nikola Tesla, KING ICT, Five, mStart, HŽ INFRASTRUKTURA, Repsly, APIS IT, HashCode, IN2, British American Tobacco (TDR), Stype CS, Superius, Perpetuum Mobile, Iskon Internet, Poslovna inteligencija, Comminus, Undabot, Asseco SEE, Trikoder, GlobalLogic, INFIGO IS, Infobip, Sedam IT, Farmeron, IOActive Europe Limited, AT & S Austria Technologie & Systemtechnik Aktiengesellschaft, Hrvatski Telekom i VIPnet.

Career Speed Dating je događaj koji je zamišljen kao spoj klasičnog razgovora za posao i speed datinga u organizaciji Centra karijera FER-a i eSTUDENTa. Organizatori smatraju da je 8 minuta savršeno vrijeme da se kandidat i potencijalni poslodavac „odmjere“, a vrijeme koje otkucava pokazat će spremnost studenta na prilagodbu, brzinu i komunikacijske vještine.

Više informacija o ovom zanimljivom događaju pronađite na stranicama Career Speed Datinga ili na Facebook događaju.

Kontakt osobe:
– Iva Gospodnetić, Centar karijera FER-a, Iva.Gospodnetic@fer.hr
– Ivana Ištvanović, Koordinatorica Starter skupine, eSTUDENT, ivana.istvanovic@estudent.hr