Mon. Jul 23rd, 2018
photo Isidor Emanuel

Što jesti kad nismo raspoloženi za kuhanje

Svima nam se dogodi da nemamo vremena za kuhanje ili jednostavno nismo raspoloženi dugo stajati uz štednjak. No, kako i taj dan morate jesti, donosimo vam nekoliko ideja za jela koja će vas zasititi, a čija priprava ne iziskuje puno vremena

photo Isidor Emanuel

Ima dana kad nas uhvati inspiracija i smišljamo svakojake kulinarske čarolije i oduševljavamo svoje ukućane slasnim okusima i mirisima. No, ima i onih dana kad nam se ne da kuhati – ali ipak moramo nešto pojesti. Što napraviti u takvim situacijama?

Avokado će biti vaš saveznik u ovakvoj situaciji. Možete napraviti tost s avokadom, a osim što ćete brzo spraviti ukusno jelo, avokado će zadovoljiti i vaše dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Bogat je kalijem, vitaminima B skupine, C, K i E te sadrži zdrave masne kiseline koje su korisne za zdravlje srca.

Hladne juhe također će vas nahraniti, a sve što trebate napraviti jest pomiješati nekoliko sastojaka, staviti ih u blender i uživati u njihovu novom okusu. Juhe često ignoriramo tijekom toplijih mjeseci, što i ne čudi s obzirom na to da se nikome ne jede vruće jelo dok je vani +30 °C. No, postoje i one vrste koje su itekako poželjne ljeti. Avokado i jogurt, juha od šparoga, juha od češnjaka s bademima i smokvama, gazpacho… Ne sumnjamo da ćete u ovim kombinacijama pronaći nešto za sebe.

Salate su uvijek poželjne kad vam se ne kuha, a gladni ste. Osim što su vrlo jednostavne za pripremu, također su i zdrave. Pomiješajte nekoliko vrsta omiljenog povrća, dodajte šunku i sir te omiljeni dresing i dobit ćete ukusno jelo!

Tjestenina je također dobar odabir, a možete je pripremiti kao carbonaru, s hrenovkama i rajčicom ili s umakom od sira i rajčicom… Slobodno dajte mašti na volju i – neka vam je dobar tek! dobartek.spar.hr

vijesti