Akademija Art

Zagreb © Hrvatski ekskluzivni magazin za umjetnost i vijesti

PREHRANA

Recept: REZANCI OD ŠPINATA S KOZICAMA NA RIKULI

SASTOJCI (za 4 osobe)

  • 240,0 g rezanaca od špinata
  • 400,0 g očišćenih repova kozica
  • 1 kom jaje
  • 200,0 ml vrhnja za kuhanje
  • 120,0 g rikule
  • 60,0 g polutvrdog sira
  • 20,0 g parmezana
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 3 kom češnja češnjaka

PRIPREMA

U vrelu, posoljenu vodu stavite kuhati rezance. Za to vrijeme na maslinovom ulju popržite kozice oko 2 minute. Na pozlaćene kozice dodajte gnječeni češnjak na 10-ak sekundi, a nakon toga ubacite vrhnje za kuhanje, ribani parmezan i mućkano jaje. Posolite i popaprite, po želji dodajte malo čilija. U zdjeli za salatu začinte blago rikulu s malo balzamičnog octa i biljnim začinima po želji. Složite ju na tanjure kao podlogu za serviranje jela. Pospite ribanim sirom.

Nutritivna vrijednost za 1 porciju
  • Energija 452 kcal / 1892 kJ
  • Masti 18,9 g
  • Zasićene 8,4 g
  • Kolesterol 120,0 mg
  • Ugljikohidrati 48,4 g
  • Mono+disah. 1,5 g
  • Vlakna 2,5 g
  • Proteini 21,4 g
  • Natrij 0,3 g
  • Sol 0,8 g
PREPORUKA DIJETETIČARA

Kako bi jelo bilo prikladno za osobe na dijeti bez glutena, zamijenite rezance bezglutenskom tjesteninom.

Za manji unos zasićenih masti i kolesterola,
koristite zobeno ili rižino vrhnje za kuhanje.

Recept pripremila: Sandra Bival, mag.nutri. KBC Zagreb