Sat. Aug 18th, 2018

Coolerica knedle / Prelistajte i pripremite!

Postoje različite varijante pripremanja tih malih, slatkih zalogajčica, ali su uglavnom su slične

f prelistaj knjiguNajveća je razlika pripremaju li se kuhanjem ili pečenjem. Tijesto za knedle koje se kuhaju sastoji se uglavnom od griza ili brašna ili kruha, a tijesto za knedle koje se peku sadržava najčešće brašno i prašak za pecivo. Punjenje za knedle može biti različito kao npr. marelice, jagode, višnje, mak, sir, čokolada… po želji. Gotove knedle se uvaljaju u pečene krušne mrvice i posipaju šećerom u prahu. Alternativa za krušne mrvice može biti mljeveni mak, mljevene pistacije, lješnjaci, orasi…. Naš omiljeni recept za Topfenknödel podijelit ćemo s vama. Priprema je brza i jednostavna, ne treba ni puno prostora ni vremena, uspjeh je zagarantiran, a vaša obitelj i prijatelji uživat će u ukusnom desertu. foto recepti.hr

vijesti