Hrvatska i Francuska potpisale sporazum o gospodarskoj suradnji

Hrvatski i francuski dužnosnici potpisali su u ponedjeljak u Parizu sporazum o jačanju gospodarske suradnje i razgovarali o mogućnostima ulaganja i poslovanja u Hrvatskoj, priopćio je MVEP

eiffel-tower

Akcijski plan Strateškog partnerstva između Hrvatske i Francuske potpisali su zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović i francuski državni tajnik za europske poslove Harlem Desiro.

Njime si određeni prioriteti suradnje za sljedeće tri godine, izradili su ga predstavnici gotovo svih hrvatskih i francuskih ministarstava, a cilj je jačanje političke, gospodarske, obrambene i sigurnosne suradnje, kao i suradnje na području znanosti i kulture, stoji u priopćenju.

Hrvatsko izaslanstvo, predvođeno potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU-a Brankom Grčićem, bilo je na sastanku Vijeća poduzetnika Francuska – Hrvatska u francuskom udruženju poslodavaca.

Na sastanku je sudjelovalo tridesetak francuskih tvrtki iz područja infrastrukture i gradnje, željezničkog i cestovnog prometa, energetike, obrane, informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Izaslanstvo će u utorak u Monte Carlu sudjelovati na investicijskoj radionici na kojoj će Klisović predstaviti gospodarske potencijale Hrvatske nakon ulaska u EU, navodi se u priopćenju MVEP-a. Hina, foto youramazingplaces