log0 AA 3

log0 AA 3

48 novih potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru

Akcije upisa u Hrvatski registar u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji - Zaklada Ana Rukavina

18194

Na dvjema akcijama održanima proteklog tjedna u Zagrebu i Dubravi pored Vrbovca, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 48 novih potencijalnih darivatelja

Prva od njih održana je u srijedu, 26. travnja u prostorijama ambulante Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 4) u Zagrebu gdje se 14 potencijalnih darivatelja pridružlo Hrvatskom registru. Druga akcija održana je u petak, 28. travnja, u prostorijama Općine Dubrava (Ulica braće Radića 2) u Dubravi, a akciji se odazvalo 34 novih članova.

Akcija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održana je po drugi put u suradnji Zaklade Ana Rukavina s Nezavisnim sindikatom znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Upravom Medicinskog fakulteta te Studentskim zborom MEF-a Zagreb, dok su drugu akciju po prvi put u svom mjestu potaknule članice Udruge žena općine Dubrava. Cilj ovih akcija je pomoći oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu da što prije pronađu podudarnog darivatelja kako bi dobili svoju priliku za ozdravljenje.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 53.501 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 69 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 69 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

porn porn

log0 AA 3