log0 AA 3

log0 AA 3

Nema ničeg boljeg od hladne lubenice za vrijeme vrućih ljetnih dana

Najomiljenije ljetno voće mnogih, možemo obogatiti dodatnim sastojcima i tako napraviti ukusne osvježavajuće deserte ali i slatko-slanu salatu

photo Cristina Gottardi

Na koji god način bila pripremljena, lubenici jednostavno ne možemo odoljeti! U nastavku donosimo tri recepta, a vi odaberite koje vam osvježenje od lubenice najviše odgovara

Sorbet od lubenice

½ kg lubenice bez koštica
2 žlice limunovog soka
4 žlice smeđeg šećera
250 ml vode
U posudi na laganoj vatri rastopite šećer u vodi i ostavite da se ohladi. Lubenicu i limunov sok stavite u blender i miksajte dok ne nastane glatka smjesa. Kroz sito procijedite i protisnite smjesu kako bi se riješili koštica i krutih dijelova. Dodajte ohlađeni sirup, promiješajte i stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon toga ga izvadite, ponovo promiješajte i vratite u hladnjak.

Sladoled od lubenice na štapiću

2 ½ šalice narezane lubenice bez koštica
1 žlica limunovog soka
2 žlice smeđeg šećera
½ šalice malina
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Stavite ju u kalupe za sladoled ili male posudice, te premjestite u zamrzivač. Pustite da se ohladi preko noći.

Salata od lubenice i feta sira

¼ lubenice srednje veličine
150 g feta sira
1 luk
sok od 4 limuna
malo svježe metvice
malo peršina

kiwi.hr

porn porn

log0 AA 3