log0 AA 3

log0 AA 3

Predstavljamo vam dizajnericu Smiljanu Roguljić i njezine unikatne Smilla Chic narukvice

Donosimo jedan zanimljiv intervju i ljetni prijedlog. Smiljana Roguljić majka je dvije djevojčice, predaje fiziku i politehniku, a u slobodno vrijeme izrađuje nakit, točnije – narukvice i u tome doista uživa. Voli putovati, biti u pokretu, družiti se s prijateljima, čitati. Vrijeme je da je kroz par pitanja i sve naše čitateljice bolje upoznaju...

Smilla Chic narukvice 1

Vrlo, vrlo ste kreativna! Što je za vas moda i uživate li u svim prilikama u modnim igrama?

Jako volim modu i doista uživam u tome. To je nešto što je svakako važno i prisutno u mome životu. Sviđa mi se taj neki novi street fashion koji se mijenja, dinamičan je, a pokazuje ono što se meni sviđa, da sve može sa svime.

Izrađujete posebne narukvice, kad je nastala prva i otkud ideja za ime brenda?

Svaka narukvica koju izradim je unikatna i kreiram je u dogovoru s klijentom. Često mi klijenti prepuste na volju da kreiram sama, što je za mene i izazov, ali i na neki način teret... Prva je nastala kao poklon prijateljici koja je rodila bebu pa sam joj stavila ime djeteta kao natpis na narukvicu s prigodnim privjescima. Nekoliko sam dana razmišljala o imenu brenda za narukvice... ali moram reći da mi je muž predložio ime brenda koje mi se odmah svidjelo. Naime, moje ime bi na skandinavski bilo Smilla, a u svaku narukvicu je ugrađen i dio mene... a to ime je ujedno i naslov jedne zanimljive knjige danskog pisca Petera Hoega – Smilla osjeća snijeg.

Koliko naš stil otkriva našu osobnost?

Naš stil ovisi o prigodi, ali i o raspoloženju. Također na temelju stila možemo nešto "otkriti" o osobi. Smatram da osobe koje imaju stila, imaju i samopouzdanje i zrače.

Smilla Chic narukvice 2

Morate nam otkriti i gdje su sve otputovale odnosno gdje se sve nose narukvice s vašim potpisom?

Izradila sam doista mnoštvo narukvica koje se uglavnom nose diljem RH, ali naravno da su neke otputovale u London, Njemačku, Australiju, Češku, BiH...

Sve oko vas pršti vedrinom i kreativnošću! Imamo osjećaj da ste taj dio osobnosti utkala u svaku narukvicu koja izađe iz vaše kreativne radione?

Upravo tako! Svaku narukvicu detaljno izrađujem. Vrlo sam pedantna i ažurna. Znam za svaku narukvicu koju sam izradila za koga je bila rađena. Vrlo sam živahna, energična, a to prenosim i u svoje narukvice.

Rad kojih domaćih kreativaca posebno cijenite?

Divim se svakom kreativnom radu, novim idejama, kreativnošću odnosno stvaranju nečega novoga. Ima puno kreativaca iz različitih područja umjetnosti i općenito društvenog djelovanja.

Čini li nam se ili se ipak rodio novi pokret u kojem žene ne žele biti uniformirane već svoje i posebne?

Čini mi se da je puno veća sloboda odijevanja. Konačno, nespojivo sa svime i svačime.

Smilla Chic narukvice 3

Za kraj, gdje sve pronalazite inspiraciju i koje žene vas inspiriraju?

Inspiraciju nalazim u svakom novom danu. Svakodnevno vidim prekrasno odjevene osobe u svom susjedstvu, gradu, okolici.... Ne bih izdvojila nikoga posebno jer svatko nosi modu na svoj način, a inspiracija može biti i neki detalj.

Smilla Chic potražite na INSTAGRAMU
Intervju: Marija Mažar/Stilueta

porn porn

log0 AA 3