log0 AA 3

log0 AA 3

Vikend intervju: Bukovac Fashion Jewelry by Ana Bukovac

Već dugo, putem društvenih mreža, pratimo Bukovac Fashion Jewelry, brend koji očarava nakitom, ali i komunikacijom, kvalitetom u svakom segmentu. Odlučili smo saznati više i upoznati osobu koja se krije iza brenda, osjetili smo dobru priču, a čim smo stupili u kontakt s Anom, znali smo da nas je intuicija dobro vodila...

bukovac fashion jewelry 1

"Moje ime je Ana Bukovac i po struci sam magistra inženjerka grafičke tehnologije. Stojim iza „Bukovac“ branda, a trenutno su naš najpoznatiji proizvod Bukovac Fashion Jewelry narukvice. Osim samom izradom nakita bavim se i pisanjem. Autorica sam povijesnog romana „Hrvatsko plemstvo“ i trenutno je u pripremi moj novi roman „Seks i glamur“ koji izlazi sredinom lipnja.”

Ovako nam se Ana ukratko predstavila, a zatim su na red došla i naša pitanja... Krenimo... Izrada nakita, kako je sve počelo i kada?

Izradom nakita počela sam se baviti za vrijeme studiranja. U početku je to bio hobi, a tijekom studija na Grafičkom Fakultetu u Zagrebu naučila sam kako hobi pretvoriti u posao putem obrta. S vremenom je količina posla porasla pa se Bukovac team lagano počeo širiti. Sada imamo i liniju „Bukovac“ torbi, pelerina, suknji i haljina.

bfj nausnice

Izrađujete prekrasne komade nakita, od decentnih i finih do glamuroznijih i većih modela, gdje pronalazite inspiraciju?

Bukovac Fashion Jewelry specifičan je po tome što radimo personalizirani nakit. Glavnu riječ imaju narukvice koje dolaze u nekoliko modela. Najtraženije su „Original Models“, „Classic“ i „Lika“ modeli narukvica. Vjerujem da je razlog tomu upravo činjenica da svako srčeko s gravurom izrađujem ručno od posebnog materijala koji ne reagira u doticaju s vodom i znojem. Potom ručno graviram prema želji naručioca. To je fizički dosta zahtjevan posao. Za rezanje, brušenje, poliranje, a potom graviranje jednog srca treba mi gotovo sat vremena. Oblik ne mora biti isključivo srce, već pločicu mogu obraditi i u ovalnom ili okruglom obliku. Također po želji naručioca. Osim pločica s gravurom prema želji naručioc bira boju narukvice i privjeske iz naše ponude. Od nastanka prije 5 godina do danas modeli narukvica se nisu pretjerano mijenjali no to nije slučaj s ostalim komadima nakita

Ogrlice i naušnice trenutno dizajniram prema svjetskim trendovima, a inspiraciju za njih nalazim na svjetskim modnim pistama. Stoga je sam dizajn sezonski podložan velikim izmjenama što predstavlja izazove. U pravilu ogrlice i naušnice radim kada ruke želim odmoriti od izrade narukvica.

Koji vam je najljepši dio u radu: je li to sama izrada, povratna informacija ili nešto sasvim treće?

Prilikom izrade nakita najljepši dio mi je kada završim gravuru na srcu i zadovoljna sam rezultatom jer znam da će upravo ta gravura biti dio nečije uspomene.

bfj ogrlica

Koliko nakit otkriva osobnost žene koja ga nosi?

Nakit uvelike otkriva osobnost žene koja ga nosi isto kao i poruka na njemu. Prema boji i modelu lako se može zaključiti da li je osoba temperamentna ili povučena te kojoj kulturi je više orijentirana.

Ulicama kojih sve gradova šeću komadi nakita s Vašim potpisom?

BFJ narukvice svoje odredište imaju diljem Europe. Da ne nabrajam sve gradove najjače tržište uz Hrvatsko BFJ narukvicama je tržište Crne Gore, Švedske i Njemačke a sve više prodajemo i u Sloveniju, Srbiju, Poljsku i Bosnu i Hercegovinu. Od kada smo dio EU uvelike se povećao promet prema zemljama članicama.

bukovac fashion jewelry 2

Vjerujemo da nakit nosi energiju dizajnera koji stvara srcem, stavlja svoju energiju i ljubav u svoje radove. Koje Vaše osobine nosi Bukovac nakit?

Mislim da je najviše što sam svom nakitu mogla dati „osoban potpis“ na svakoj ručno rađenoj pločici gledano kroz gravuru koju ispisujem. Tako ostavljam dio sebe na BFJ narukvicama, a jednom kad postanem slavna spisateljica možda će narukvicama porasti vrijednost pa evo jedan dobar savjet za sve moje BFJ-ice – Čuvajte svoje narukvice možda će jednoga dana vrijediti više od zlata.

Ono što nam se posebno sviđa, nije lijep samo nakit, jako puno ulažete u predstavljanje, fotografije... Koliko je to u današnje vrijeme bitno za sam brend?

Fotografije su izuzetno bitan način prezentacije pa se trudim da na slikama sve bude jasno vidljivo. Ono što je meni možda čak i bitnije jest to da fotografije pokazuju realno stanje stvari. Nije dobro kada na slikama nakit izgleda bolje nego uživo pa treba pripaziti i na to da se kupci ne bi osjećali prevareno. Nekad za jednu dobru i čistu fotografiju treba i po nekoliko minuta.

bukovac fashion jewelry 3

Koje žene su Vaša inspiracija i otkrijte nam zašto...

Ako pričamo o modi ja volim ležerni stil pa bi od poznatih osoba istaknula Renatu Sopek. Osim nje smatram da u Hrvatskoj imamo veliki broj kvalitetnih modnih blogerica koje me svojim odjevnim kombinacijama inspiriraju. Uostalom, šećući Zagrebom stalno susrećem predivne žene koje me također inspiriraju na dnevnoj bazi.

Hvala Vam na prilici da popričamo o mom nakitu.

BUKOVAC FASHION JEWELRY FACEBOOK

Intervju: Marija Mažar, riječka novinarka, profesorica hrvatskog jezika, urednica portala Stilueta i vlasnica PR agencije Alura.

porn porn

log0 AA 3