log0 AA 3

log0 AA 3

Zagorska mornarica uplovila 34. put u luku Sv. Vida

Zagorska mornarica uplovila 34. put pod vodstvom admirala Franje Sinkovića u domaćinsku luku Sv. Vida (Kozjak, Začretje)

Zagorska mornarica photo by Rajko Polić 1foto galerijaPogledajte fotogaleriju by Rajko Polić!

Uz redovni protokol i dobru hranu i pijaču bilo i veselih spelancija oko polovice od tristotinjak članova.

Ta neprofitna i neformalna uduga zapravo je kulturološki i sociološki fenomen čiju bi genezu mogli parafrazirati pjesmom Ljubav nas veže i spaja... samo ljubav“. Ovdje bi se moglo reći zeleno-plavoj domaji nema kraja.

Kad bi makli Sljeme i Ivančicu župniku Zlatku Pavetiću pogled tj. pučina pucala bi od Zagreba do Varaždina, a meni kao laiku nedostaje samo to da se okolni brežuljci ne valjaju poput morskih valova.

Na slikama su od zagorskog mesara Tomeka, Krojfovih gibanic, prvih mornarica za koje smo morali provjeriti imaju li dole odoru, svećenika koji huncutarije prati samo s jednim okom ili jednim uhom poslovnjaka Branka Lovrića koji ne nosi hranu sebi nego meni da mi bude lakše, Andreje Horvat koja slatko toća kruh u grah i povezuje pleme Horvat iz Gospodaraskog lista i Vrcan, pravoga i poštenog Nikole koji je brao rajčice dok su drugi skupljal perje i još mnogo mornara aurentični su u ovome, rekao bih bratstvu... R.P.
porn porn

log0 AA 3