log0 AA 3

log0 AA 3

Ministar Pavo Barišić posjetio HAZU

19

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić posjetio je u srijedu 12. travnja Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti u kojoj se susreo s predsjednikom HAZU akademikom Zvonkom Kusićem i suradnicima. Teme razgovora bile su provedba Strategije izobrazbe, znanosti i tehnologije, cjelovita reforma školstva, ključni planirani projekti i aktivnosti u sektoru znanosti, kao i veliki Akademijini projekti Hrvatska prirodna i kulturska dobra i Hrvatska i Europa. Pritom je akademik Kusić ministra i suradnike izvijestio o povijesti, ustroju i djelovanju Hrtvatske akademije te o njezinoj ulozi koju ima u očuvanju i izgradnji hrvatskog nacionalnog identiteta

Ministar Barišić je svoje domaćine izvijestio o provedbi Strategije znanosti, izobrazbe i tehnologije, istaknuvši da je pritom bitno okupiti sve dionike hrvatskog društva, nadilazeći ideološke okvire, što potvrđuje i sastav Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije izobrazbe, znanosti i tehnologije.

Uz akademika Kusića susretu su nazočili i potpredsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt, glavni tajnik akademik Pavao Rudan, tajnica HAZU Marina Štancl, akademik Vladimir Bermanec, akademik Mislav Ježić, glavni urednik IV. i V. sveska edicije Hrvatska i Europa, predsjednik Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU akademik Vladimir Paar, akademik Slobodan Vukičević i akademkinja Milena Žic Fuchs, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju HAZU i članica radne skupine Europske komisije The High Level Group on Maximising the Impact of EU Research and Innovation Programmes. Uz ministra Barišića bili su i državni tajnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja doc. dr. sc. Matko Glunčić i Hrvoje Šlezak, pomoćnici ministra dr. sc. Tomislav Sokol i Sanja Putica, glavni savjetnik ministra Ivan Milanović Litre, savjetnica ministra Ivana Bošnjak i tajnica Kabineta ministra Ivana Puljiz.

17

porn porn

log0 AA 3