log0 AA 3

log0 AA 3

Cantona junak hrvatskog filma "Anka Brazilijanka"

U dalmatinskom gradiću Tepljuh, nedaleko od Drniša, redatelj Dejan Aćimović je ovih dana započeo snimanje dugometražnog, igranog filma pod nazivom "Anka Brazilijanka" čiji je glavni interpret Marsejac Eric Catona, nekadašnji mitski igrač "Olympiquea" i "Manchester Uniteda"

catona tourne le film Anka en Croatie réalisé par Acimovic

Adaptacija jednog od najljepših romana hrvatske književnosti

U adaptaciji istoimenog romana Mate Lovraka glumi Rade Serbedzija, mala Cvita Viljac, kcerka glumice Ecije Ojdanic, Petar Mircevski, Linda Begonja, Goran Grgic, Sreten Mokrac, Mijo Ravello, Ivan Brkic i mnogi drugi glumci.

Cantona tumaci Brazilijanca, radnika koji susrece djevojcicu bez roditelja, sprijatelji se sa njom i nastoji je usvojiti. Producent je "DA Film" uz podrsku hrvatske Radio Televizije. Za razvoj projekta su zasluzni Program Media, Sibensko-kninska zupanja, gradovi Zagreb i Sibenik pa Nacionalni Park Krk. Kreativni direktor fotografije je Francuz Thierry Arbogast koji je suradjivao sa Brianom de Palmom u filmu "Fatalna zena" i s Emirom Kusturicom pri snimanju "Crna macka, beli macor". Montazer je Vladimir Gojan, glazbu je ostvario Silvio Morozin, kostimografkinja je Branka Tkalcic a za masku se brine Halid Redzebasic.

Eric Cantona en tournage du film Anka réalisé par Dejan Acimovic en Croatie

Filmska karijera danas 49 godisnjeg Erica Cantone je zapocela 1995 godine, ucescem u jako uspjesnom ostvarenju galskog reditelja Etienna Chatilleza "Sreca je u polju". "Looking for Eric" Kena Loacha ga je odveo na Festival Medjunarodnog Filma u Cannesu, 2009 godine a glumio je pod rediteljskom palicom Jeana Becketa u filmu "Djeca iz mocvara". Glumac koji je tumacio znacajne uloge u dvanaestak ostvarenja je takodjer i reditelj a upravo ceka promociju zadnjeg filma Laurenta Laffargea "Kraljevi Sjevera" koji je snimio uz poznate interprete Sérgie Lopeza, Romane Bohringer i Guillaumea Gouixa.

Dzana Mujadzic

IspisE-mail

porn porn

log0 AA 3