log0 AA 3

log0 AA 3

Otvorena uskrsna izložba "Krv i tijelo" u Galeriji Farof

„Ja sam živi kruh... Tko jede od ovoga kruha živjeti će vječno. A kruh koji ću ja dati tijelo je moje koje ću dati za život svijeta“ (Iv 6:48-51). „Ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi Njegove nemate života u sebi. Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju ima život vječni“(Iv 6:54)

bb

Izložba pod nazivom Krv i tijelo otvorena je u Galeriji Farof u župnom dvoru u Vugrovcu na samu Cvjetnicu 9. travnja. Na njoj su svoja djela izložili članovi HULULK-a: Tatjana Bezjak, Vladimir Blažanović, Iris Bondora Dvornik, Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri Peruzović, Mercedes Bratoš, Nena Brkić, Nina Brkić, Tamara Brmbota, Ivica Fišter, Danko Frišćić, Karin Grenc, Ana Guberina, Vesna Ivanović, Zlatko Milaković, Dubravko Mokrović, Dafne Perković, Hrvoje Marko Peruzović, Srećko PLaninić, Marija Puzak, Lahorka Rožić, Krunislav Stojanovski, Mio Vesović i Željko Zima

Ove godine, u različitosti izričaja i specifičnosti vlastitih poetika – slike, crteža, instalacije, asemblaža, objekta odgovaraju na temu „Krvi i Tijela“ – misterija euharistije, tj. duhovnog značenja Isusovih riječi koje je uputio učenicima tijekom Pashalne večere, a nerijetko u prilikama kada je sebe kao otjelovljenu riječ nazivao kruhom života, a krv svoju pićem koje snaži i oživljava naš duh.

Na izložbi Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara, koja je održana na Cvjetnicu 9. travnja u Vugrovcu, bila je predstavljena replika 'Božjeg groba', koji se čuva u Riznici zagrebačke katedrale, izražena rukama korisnika Kuće sv. Franje - Caritasove kuće za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu i osoba s intelektualnim poteškoćama koji su korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb - Dislocirana jedinica Sesvete pod mentorstvom umjetnika : Ane Divković, Ane Jakić, Vesne Ivanović, Ivice Fištera, Andreje Hojnik Fišić, Krunislava Stojanovskog i Danka Friščića.

Pozdravivši goste i uzvanike Sanda Stanaćev Bajzek, autorica izložbe i predsjednica HULULK-a govorila je o samoj temi izložbe i umjetnicima koji u njoj sudjeluju. Vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić govoreći o Cvjetnici uveo je nazočone i u kršćansko značenje Velikoga tjedna. Izložbu je otvorio Dražen Markota, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete. Otvorenje je počelo nastupom zbora Župe sv. Franje Ksaverskoga u Vugrovcu.

Među brojnim uzvanicima, na otvorenju su bili nazočni predstavnicu crkve, brojni umjetnici, te predstavnici medija.

aa

porn porn

log0 AA 3