Thu. Jun 21st, 2018

Promocija fotomonografije – BRITANAC NEDJELJOM PRIJE PODNE

Centar za kulturu Trešnjevka poziva vas 4. veljače na Britanski trg / sajam antikviteta s početkom u 11 sati na promociju fotomonografije autora Fredija Fijačka i Branke Hlevnjak

Autorica i urednica knjige je Branka Hlevnjak, za dizajn knjige i fotografije zaslužan je Fredy Fijačko, a izdavač je Centar za kulturu Trešnjevka.

Gradove čine ulice, trgovi, arhitektura, ljudi, događaji, ugođaji, a ono što je u njemu najživlje/ljudi i događaji, ima brz i prolazan karakter.

Fredy Fijačko sustavno fotografira nedjelje na Britanskom trgu već sedam godina; ova fotomonografija tako je postala jedan od načina čuvanja ugođaja, ljudskih običaja i memorije mjesta.

Fotografija Fredija Fijačka nezaobilazna je pomoć u vizualnoj priči o Iličkom placu koji se subotom i nedjeljom pretvara u neobično slikovito i živo mjesto.

Vrijednost ove knjige tako postaje nezaobilazna u memoriji grada Zagreba. Sadržajno i portretno ove su fotografije od šireg društvenog značaja za budućnost Zagreba.

Sve novo


Warning: Unknown: open(/var/akademij/public_html/tmp/sess_0bc5cc7a35a2e6193b8b3bc983791059, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/akademij/public_html/tmp) in Unknown on line 0