log0 AA 3

log0 AA 3

Izložba Kravata (Croata), 950 kravata za 950 godina grada Šibenika

U Muzeju Mimara od 19. – 22. travnja 2017.

kravata CROATA 2 1

foto galerijaNakon što je u studenomu prošle godine izložba „Kravata – Croata“ bila predstavljena u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, obilježavanje 950. obljetnice grada Šibenika nastavlja se u Muzeju Mimara u Zagrebu

Idejni tvorac i nositeljica ovog projekta je gospođa Jagoda Sablić, izvršna producentica Međunarodnog dječjeg festivala, književnica za djecu i mlade i ilustratorica. Ideja, koja je u potpunosti realizirana, bila je da se prikupi i izloži 950 kravata poznatih osoba iz javnog, kulturnog, političkog života, kao i kravate građana grada, i drugih gradova prijatelja grada Šibenika, ali i iz inozemstva. Stizale su kravate iz Australije, Kanade, SAD-a, Italije, ali svoj najveći doprinos dali su pjevači, glumci, redatelji, kipari, likovni umjetnici, glazbenici, novinari, športaši, spikeri, političari, kulturnjaci svih zanimanja. Posebnu pozornost plijenila je kravata Dražena Petrovića, književnika Jure Kaštelana, pok.glumca i dramaturga Branka Matića Šibenčanina, književnika Mladena Bjažića, ali i svih estradnih umjetnika. Nesebično su se u akciju uključili menađer Zoran Škugor, radijski voditelj Tomislav Baran, Vjekoslava Huljić, kao i kolegice iz HNK u Šibeniku glumica Franka Klarić i kostimografkinja Sara Lovrić-Caparin, koje su asistentice projekta. Izložba je u medijima dobro poppraćena pa su stizale pohvale da je to projekt koji je pronio grad Šibenik kao najstariji samorodni hrvatski grad, te 1066. godinu, prvi spomen na isti.

Priređivač izložbe Nikola Albaneže za projekt je kazao da ga je prepoznala Academia- kravatica, koja je omogućila da se sačuva kulturska baština i da projekt nadalje živi i bude dostupan široj javnosti, što je i omogućeno izložbom u muzeju Mimara u Zagrebu, 19. travnja 2017. godine.

kravata CROATA 8

porn porn

log0 AA 3