Wed. Jun 20th, 2018

U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta otvorena izložba kipara Petra Hranuellija

Petar je porijeklom sa Brača, a živi i stvara u Zagrebu ​i Rasoji (u Lici) Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Njegove skulpture našle su mjesto u mnogim privatnim kolekcijama kao i muzejskim i galerijskim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Pored Hrvatske izlagao je u regionu, ali i u zemljama Evrope .

Izložba u Brčkom broji 37 skulptura rađenih u mramoru, ličkom kamenu boksitu i zagrebačkom bizeku. Njegova poetika radoznala je i provokativna. Ona odiše težnjom da pomiri animozitet između ljudske prirode, nagona koji nas vode, a koje često potiskujemo i kulture koja nerijetko propagira lažni moral.

Izložba odiše ekstravagancijom jer na neobičan način simbolizira libido kao pokretača svih životnih procesa pa i onih stvaralačkih. Tijelo žene jedan je od glavnih motiva. Ona je Venera, majka, simbol života i rađanja. Izložba je otvorena do 12. 05. 2018.

Sve novo


Warning: Unknown: open(/var/akademij/public_html/tmp/sess_c41c0f6cde6fe9e092429f5c71d1bd0b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/akademij/public_html/tmp) in Unknown on line 0