Fri. Jul 20th, 2018

Novi pogled na grad: francuski umjetnici Oak Oak, Levalet i Scenocosme gosti su novog projekta Okolo

Francuski institut u Hrvatskoj partner je prvog izdanja projekta «OKOLO» koji će se održati od 7. do 22. srpnja u organizaciji Nas dve i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Preko dvadeset lokacija u centru Zagreba bit će, kao „carte blanche“, predano u ruke umjetnika koji će zanimljivim rješenjima podići sadržajnu vrijednost odabranih gradskih prostora i skrenuti pažnju na njihovu ljepotu i posebnost, otkrivajući potencijal onih zanemarenih i „praznih“, kao i novu dimenziju funkcionalnih prostora, istovremeno ih povezujući i mapirajući kao mjesta vrijedna zaustavljanja i promišljanja.

Dva ugledna francuska street art umjetnika Oak Oak i Levalet, kao i umjetnički duo Scenocosme, specijaliziran za digitalne umjetnosti, gosti su prvog izdanja ovog lijepog projekta. Otkrijte njihove intervencije i uživajte u jedinstvenim kreacijama koje će vas očarati!

LEVALET

Kreacije možete pogledati od 8. srpnja na sljedećim lokacijama: Kula Lotrščak (Dverce ulica), stari zid (Opatovina), Crkva svete Marije (Tkalčićeva ulica), Kuća Jager (Tkalčićeva ulica)

Od 2012., Levaletovi crteži i kolaži nastanjuju zidove i ulice Pariza. Ovaj mladi francuski umjetnik publiku iznenađuje duhovitim kreacijama koje naglašavaju apsurdnost pojedinih svakodnevnih situacija…

-22. srpnja – mjesta intervencija bit će naknadno objavljena

OAK OAK

Oak Oak, porijeklom iz Saint-Etiennea, dobro je poznat po svojoj igri s urbanim elementima i osvajanju gradskih ulica poetičnim i često humorističnim likovima. Posebno se posvećuje detaljima uz koje veže svoje intervencije, a radovi su mu nerijetko minijaturni i skriveni. Dosad je svoj otisak ostavio na ulicama gradova Francuske, Nizozemske, Španjolske, Belgije, Japana i Havaja, a surađuje i s galerijama u L.A.-u i New Yorku.

od 14. do 22. srpnja u Galeriji Kranjčar

Kreacija « AKOUSMAFLORE » dua SCENOCOSME

Jedinstvene kreacije dua Scenocosme dobivaju oblik kroz različite izričaje: interaktivne instalacije, likovnu umjetnost, digitalnu umjetnost, zvučnu umjetnost, kolektivne performanse itd. Destilirajući digitalnu tehnologiju, te iz nje izvlače esencije sna i poezije, koriste njezin živući dio, koji je osjetljiv i krhak.

Akousmaflore interaktivno je djelo, vrt koji se sastoji od pravih glazbenih biljaka koje reagiraju na kontakt. Kad ih gledatelji dodiruju one počinju pjevati!

Novi pogled na grad francuski umjetnici Oak Oak, Levalet i Scenocosme gosti su novog projekta Okolo

vijesti