Skip to content

Likovna kolonija u Dubrovniku


Sudionici

Velimir Penović
vpenovic@gmail.com

XII. likovna kolonija „Dubrovnik 2011“

Pogledajte galeriju fotografija!

Dubrovačko-neretvanska županija kao glavni pokrovitelj te Zajednica kulturno umjetničkih udruga DNŽ i Dubrovačka udruga likovnih umjetnika, dana 26. i 27. studenog 2011. godine organizirale su i održale u dubrovačkom hotelu „Lero“ XII. likovnu koloniju „Dubrovnik 2011“.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Ploča, Opuzena, Korčule i Dubrovnika, uglavnom kolege likovnjaci koji ostvaruju dugogodišnju suradnju kao i razmjenu skupnih izložbi u ovom kraju južne Hrvatske.

Umjetnici/sudionici Likovne kolonije:
Abel Brčić, Ante Dragobratović, Dubravka Rathman, Franica Čelebić, Jagoda Jakir, Jagoda Lasić, Josip Škerlj, Jure Jovica, Katarina-Rina Anđelić, Luca Đuroš, Maja Kovačević, Marija-Marusja Brautović, Marin Jurica, Mirica Dubčić, Miro Stamatović, Mirsada Mustapić, Mišo Baričević, Nena Gligorov, Nino Dubčić, Šime Pelajić, Valter Kožul, Velimir Penović, Zdravko Srzentić, Zlata Lučev-Perović, Živko Mustapić

Umjetničkim djelima prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril, akvarel, emajl, kombinirana i druge tehnike.
Umjetnici su stvarali i družili se dva prekrasna sunčana dana, a trenutke odmora iskoristili su u posjeti zajedničke izložbe svojih kolega Mirice i Nina Dubčića u hotelu „Rixos“ (nekadašnji „Libertas“) koja traje do 4. prosinca 2011. g.
Odmah iza njihove izložbe u istom prostoru, 5. prosinca 2011. godine, postaviti će se Izložba 50-tak umjetničkih djela koja su nastala na ovoj koloniji i ista će se moći posjetiti i razgledati do 18. prosinca 2011. godine.
Na kraju ugodnog druženja gosp. Zdravko Obradović, inače predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ zahvalio se osoblju i domaćinu hotela „Lero“, svim organizatorima, donatorima i samim sudionicima-umjetnicima na ugodnom druženju i plodonosnom radu, podijelio priznanja te poželio novi susret iduće godine.


Dodjela priznanja

Akademija-Art.hr
28.11.2011.