Skip to content

Cobbler od višanja

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
  2. 100 g šećera pomiješajte s gustinom, a zatim umiješajte i smrznute višnje.
  3. Posudu za pečenje dimenzija oko 20×30 cm namastite maslacem pa u nju stavite mješavinu višanja i šećera.
  4. Brašno pomiješajte s preostalih 80 g šećera, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa dodajte jaje i 50 g rastopljenog maslaca. Pomiješajte kako biste dobili gustu smjesu konzistencije pirea – ukoliko vam je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ukoliko je prerijetka, dodajte malo brašna.
  5. Smjesu s brašnom nemojte predugo miješati, već stanite s miješanjem čim se sastojci povežu. Potom je žlicom nanesite na višnje, tako da je rasporedite u 6 “hrpica”.
  6. Pecite oko 40 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, a višnje ne otpuste sok i počnu lagano kipjeti.

Sastojci recepta

6 osoba

450 gLedo Višnje
180 gšećera
100 goštrog brašna
1jaje
50 grastopljenog maslaca
20 gvanilin šećera
1 žlicagustina
1 žličicapraška za pecivo
prstohvatsoli

ledo.hr