Skip to content

Kuščević o aferama vezanima uz evidenciju imovine: Radi se o montažama i laži. Zaboravio sam evidentirati kuću u katastru, ali je u imovinskoj kartici

Na pašnjacima ministra Kuščevića dobre ovce za šišanje pasu!

Ministar uprave Lovro Kuščević u nedjelju je ustvrdio da su afere koje mu se pripisuju vezane uz evidenciju njegove imovine – konstrukcije, montaže i hrpa lažnih dokumenata koji se puštaju u medije.

Recikliraju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. objasnio. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bilo je predmet inspekcijskih nadzora, rekao je Kuščević za Dnevnik Nove TV i dodao da se je svaki dan s premijerom Plenkovićem u kontaktu i da mu je rekao istinu.

Kuščević: Zaboravio sam evidentirati kuću u katastru, ali je u imovinskoj kartici

Komentirajući tvrdnju novinara da se u zadnje vrijeme “nakupilo ministara” koji ne vode baš dobro evidenciju o svojoj imovini, Kuščević je rekao da ne može komentirati druge ministre, a da svoju imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao, i da ima imovinsku karticu od 2009.

Imam dvije nekretnine ako mislimo na kuće. Obiteljsku kuću u kojoj živim i malu kuću od 60 ‘kvadrata’ u kojoj živim kada ljeti iznajmljujemo tu kuću. Ostalo, imam građevinska zemljišta, pašnjake, šume itd. One su evidentirane od prvog dana mog mandata. Sve je transparentno, svi mogu vidjeti na internetskim stranicama, dodao je.

Smatra da je njegova pogreška što je zaboravio evidentirati kuću u katastru. Međutim, dodao je, ona ima rješenje u katastru o kućnom broju i ona je u imovinskoj kartici.

Žao mi je zbog toga. Ispravili smo tu pogrešku. Upravo sam zato 13. lipnja ove godine predao zahtjev da se evidentiraju, angažirao sam geodeta i očekujem da će za koji dan u katastru taj postupak biti riješen. Ukoliko bude pokrenut postupak, ponašat ću se po odluci suda, kazao je Kuščević i dodao da nije dobio obavijest od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su ga “uzeli u obradu”.

Zaključio je da je njegova moralna odgovornost zbog prekršaja što nije ucrtao kuću u katastar, te da ne misli da bi to bio razlog za nešto više od prekršajne odgovornosti.

See also  Vlada odbacuje navode o POKUŠAJU UTJECAJA NA SLOVENSKE MEDIJE
Kuščević: Škorine poruke su iznad Ustava 

Ministar Kuščević je za Dnevnik Nove TV komentirao i poruke predsjedničkog kandidata Miroslava Škore koje idu za povećanjem ovlasti predsjednika rekavši kako više sliče predsjedničkom sustavu te je ocijenio da nisu pravno utemeljene i da bi tražile promjenu Ustava.

To je možda bio nekad, neki polupredsjednički sustav koji je tada bio prihvatljiv. Međutim, sada je parlamentarna demokracija, u kojoj odlučuju saborski zastupnici koji su izabrani na neposrednim demokratskim izborima. Čini mi se da to baš i nije pravno utemeljeno ni najbolje rješenje, kazao je.

Ovo što gospodin Škoro traži je iznad Ustava. Trebalo bi mijenjati puno zakonskih propisa, dodao je.

Komentirajući činjenicu da HDZ-ova kandidatura za još nije objavljena, Kuščević je kazao da u HDZ-u čekaju da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović konačno objavi svoju kandidaturu, da naprave strategiju i akcijski plan kako će pobijediti.

Po njemu, realno je očekivati da će u drugi krug ući predstavnik ljevice i predstavnik desnice,  Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović. Mislim da će u drugom krugu Kolinda Grabar-Kitarović odnijeti premoćnu pobjedu, ocijenio je.

Osvrćući se na pitanje o analizama europskih izbora u HDZ-u, koje su javnosti protumačene kao veliki gubitak te stranke, politički tajnik HDZ-a je kazao je da analize s terena upozoravaju na određene nedostatke u kampanji.

Imamo 20 županijskih organizacija, 550 gradskih organizacija, potrebno je to sve obraditi kako bismo donijeli zaključke, kazao je i dodao da ne poznaje teoriju crnog labuda.

(Hina)