Održana likovna kolonija “Vilinski svijet” u Rastokama

Akademija Art

Pozitivna atmosfera prenijeta je na 35 likovnih rada različitih slikarskih tehnika

Prirodne ljepote i spoj kulture te tradicije u slunjskim Rastokama ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim, a slično je i s prekrasnim imanjem ugledne obitelji Sanje i Nikole Holjevac na čiji su se poziv odazvali slikari „Moslavačkog štrka“ te organizirali likovnu koloniju.

Nadahnuti izuzetnom prirodnom ljepotom i povijesnom tradicijom Rastoka na likovnoj koloniji „Vilinski svijet“ od 17.-19. svibnja nastala su mnogobrojna likovna djela. Umjetnici inspirirani tisućljetnim ljepoticama Koranom i Slunjčicom te pričama o rastočkim vilama, pronašli su u tom prirodnom raju i oazu mira na etno imanju obitelji Holjevac, Zečev Varoš.

Ovogodišnjom likovnom kolonijom „Vilinski svijet 1“ započinje splet kulturnih manifestacija u organizaciji Sanje i Nikole Holjevac koje se nadovezuju na postojeće uspješne projekte u Rastokama.

U mjestu gdje su vile našle svoj dom, tri uzbudljiva i vesela dana slikali su: Dobra Vein, Nada Katanec, Marija Tokić, Marija Milošević, Dubravka Mijatović, Jasna Mihalić, Dubravka Pegan, Vesna Majstorović, Željko Breka, Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić, Branka Vrbanić, Danijela Makoš Repaja, Borislav Tutić, Zlata Benčec, Jelena Srednoselec i Marija Pukec Žigić.

Pozitivna atmosfera koja je prenijeta na 35 likovna rada različitih slikarskih tehnika istkana je stihovima: Poleti sa mnom preko rijeke, daljine nas zovu neke, preko mora u bespuća plavih zora, letjet ćemo sve do raja i do zvijezda punih sjaja. O da ljudi samo znaju, što sve mogu ako žele, što nam oči skrivaju! Koju vilinsku tajnu možeš čut’ uz šum vjetra, cvrkut ptica, miris cvijeta, stazu, put…

Kolonija „Vilinski svijet“ je samo još jedan oblik kvalitetnog druženja članova PULS-a „Moslavački štrk“ koji svojim likovnim doprinosom obogaćuju kulturnu promidžbu sredine događanja. Slikarsku atmosferu prepunu pozitivnih vibracija umjetnici su okrunili posjetom imanju obitelji Holjevac “Pod rastočkim krovom” koje se prostire na tri otočića u Rastokama. Članovi PULS-a „Moslavački štrk“ svoju maštovitost prenijeli su i na odnos odjeće i umjetnosti, te kreacijom vizualnog identiteta izazvali pozornost turista šetnjom jednom od najljepše turističke atrakcije Hrvatske.

Marija Pukec Žigić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Grabar-Kitarović primila članove inicijative "Hod za život"

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je na njihov zahtjev primila organizatore “Hoda za život”, koji se u subotu održava u tri hrvatska grada, i u razgovoru naglasila važnost komunikacije sa svim […]