Skip to content

Mia Rkman je Miss Universe Hrvatske 2019

Lijepa Mia ima 21 godinu i dolazi s Korčule te studira sanitarno inženjerstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu

Mia uvijek čvrsto stoji iza svojeg mišljenja i osvaja vedrim duhom i pozitivnom energijom. Kroz djetinjstvo bavila se raznim sportovima: plivanje, rukomet, teakwondo, latino-američki i mažoret ples, tenis. Voljela bi jednoga dana biti dio epidemiološkog tima te se usmjeriti na rješavanje glavnih problema današnjeg zdravstva.

U finalu izbora Miss Universe Hrvatske 2019 za titulu najljepše borilo se osamnaest djevojaka iz cijele Hrvatske. One su svoj put do krune započele jučer na preliminarnom natjecanju koje je uključivalo intervju sa članovima žirija te bodovanje u kupaćem kostimu.

Najuspješnijih deset ljepotica sa preliminarnog natjecanja prozvano je pozornici finala u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji kao Top10 i one su nastavile borbu za titulu najljepše predstavljajući se u dnevnim kombinacijama KiK Textilien, kupaćim kostimima Pletix te elegantnim večernjim haljinama La Perla uz cipele svjetski poznatog dizajnera Gimmia Baldininia.

 Za savršene frizure ljepotica brinuli su se Hairvetica i Schwarzkopf, a za make up tim vizažista Orbico beauty.

Top5, u koji su se plasirale Mia Rkman, Tea Slavica, Maja Čatlak , Nika Glasnović i Rebeka Raić imalo je priliku odgovarati na pitanja žirija. Drugom pratiljom proglašena je Maja Čatlak iz Makarske a prvom pratiljom Tea Slavica iz azagreba. 

Titula Miss fotogeničnosti pripala je Petri Krivić koju su izabrali fanovi putem društvenih mreža Instagram i službene Facebook stranice Miss Universe Hrvatske zbrajanjem “lajkova”, dok je kao Miss simpatičnosti odabrana Barbara Jakovljević od strane ostalih natjecateljica.

Vrhunac izravnog prijenosa bio je trenutak kada je prošlogodišnja pobjednica Mia Pojatina krunom Zlatarne Dodić okrunila svoju nasljednicu te ona od prodekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) primila glavnu nagradu za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.  

Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2019. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko Blažević, Jacques Houdek, Goran Karan i Samuel Lucas dok su program vodili Mario Sedmak i Miss Universe Hrvatske 2005., Jelena Glišić.

See also  Tiskara o kojoj se ne priča - Inflacija u Hrvatskoj u srpnju porasla na 1,1 posto

Iz prvih redova izbor su gledale i nekadašnje nositeljice titule Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, Sarah Ćosić, Renata Lovrinčević, Marijana Rupčić, Lana Obad, Natalija Prica , Barbara Ljiljak a posebna gošća izbora, ujedno i članica žirija bila je gospođa  Ivana Trump.

FOTO: PR MUH

Ivana Delač