Skip to content

Liverpool ostaje u utrci za naslov, Arsenal napravio veliki korak unazad

U 35. kolu Premiershipa, nogometaši Liverpoola ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Cardiffa. Redsi su slavili rezultatom 2-0 i tako ostali u korak s Manchester Cityem i nastavljaju borbu za naslov s dva boda više od Građana, ali i utakmicom više.

U prvom poluvrmenu momčad Jurgena Kloppa nije uspjela doći do gola. Ipak, u nastavku je prvo preko Georginija Wijnalduma, a potom i golom iz jedanaesterca Jamesa Milnera deset minuta prije kraja osigurala pobjedu, za razliku od Arsenala koji je propustio veliku priliku za ostvariti plasman u Ligu prvaka.

Topnici su na svom Emiratesu poraženi od Crystal Palacea rezultatom 3-2. Prvi gol za goste postigao je Christian Benteke u 17. minuti. U nastavku je Mesut Ozil donio izjednačenje, dvije minute nakon početka drugog dijela, ali već u 61. minuti Wilfried Zaha zabija za novo vodstvo. Viziju o tome da će ostati poraženi na svom terenu, nogometašima trenera Unaija Emerya osvijestio je James McArthur. Aubameyang je uspio smanjiti u 77. na 3-2, ali sva tri boda otišla su gostima.

Da su pobijedili, nogometaši Arsenala bi se popeli na 3. mjesto ljestvice, ali ovako su ostali na 4. mjestu s bodom zaostatka za Tottenhamom, a imaju jednak broj bodova kao Chelsea na 5. mjestu. germanijak.hr

See also  Atletico Madrid osvojio Europsku ligu