Koncert Uskrs u ozračju tambure – treću godinu zaredom

Akademija Art

Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija na Uskrsni će ponedjeljak 22. travnja 2019. u samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu organizirati treći koncert uskrsnih pjesama „Uskrs u ozračju tambure“ u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i poznatih solista.

Treći uskrsni koncert kod dominikanaca na Peščenici izvest će HRT-ovi tamburaši pod vodstvom Siniše Leopolda, a uz njih će nastupiti: sopranistica Barbara Othman, tenor Branko Medak, Krunoslav Kićo Slabinac, Mia Dimšić, duo Hojsak & Novosel, Božja slava band, kvartet „Gubec“, klapa „Sv. Juraj“ HRM, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Dječji zbor „Kažotići”.

Tekstove posvećene Uskrsu i Hrvatskoj interpretirat će glumica Ana Vilenica.

Koncert, tijekom kojega će se moći čuti cjelokupan kanon dobro poznatih hrvatskih uskrsnih pjesama, moći će se pratiti od 20.05 sati u izravnom prijenosu na HRT – Radiju Sljeme, na 3. programu HTV-a te na multimedijalnoj platformi HRTi.

Fr. Anto Gavrić, OP

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

"Fragmentacije plohe i linije" Natalije Škalić i "Moć zapažanja" Ivana Tudeka

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE LABIN, GRADSKA GALERIJA LABIN, predstavlja dvije samostalne izložbe: “Fragmentacije plohe i linije”Autorica:  Natalija Škalić & “Moć zapažanja”Autor: Ivan Tudek Otvorenje obiju izložbi biti će u petak, 26. travnja 2019. […]