Papa Franjo i glavni rimski rabin Riccardo Di Segni razmijenili čestitke

Akademija Art

U povodu židovskoga Pesaha, papa Franjo je poslao čestitku glavnom rimskom rabinu Riccardu Di Segniju koji je, sa svoje strane, poslao Svetom Ocu uskrsnu čestitku poželjevši jačanje odnosa prijateljstva i suradnje.

Neka vas svojim blagoslovom prati Bog milosrđa i neka vam podari mir i slogu – napisao je papa Franjo u poruci s čestitkama upućenoj glavnom rimskom rabinu Riccardu Di Segniju u povodu židovskoga blagdana Pesaha, prenosi Vatican News. Obnavljajući, u ovoj radosnoj prigodi, prijateljske veze i zauzimanje za najpotrebitije u našem društvu, jamčim vam svoj spomen i molim vas da i dalje molite za mene. Chag Sameach (Sretan blagdan) – napisao je papa Franjo.

I rabin Di Segni poslao je Papi svoju osobnu čestitku. Prigodom predstojećih uskrsnih blagdana, stoji u rukom napisanoj poruci, zahvaljujem i uzvraćam srdačne želje za radost, mir i zdravlje, te za jačanje plodnih odnosa prijateljstva i suradnje. Neka vaše molitve za dobro budu prihvaćene – stoji u rabinovoj čestitci. VATIKAN (IKA)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Udruge o Fondu za djecu: 'Neka se Vlada zapita zašto ljudi više vjeruju jednoj obitelji nego njima'

Odluka Marina Rončevića, oca male Mile koja se upravo liječi u SAD-u, da osnuje poseban Fond za liječenje teško bolesne djece koji će po njegovim riječima biti odijeljen od politike i vezan […]