Ledeni vjetar / recept

Akademija Art

Postupak

Priprema

  • Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega dodajte šećer i ocat. Smjesu izmiješajte mikserom.
  • Lim za pečenje obložite papirom te pecite koru oko 50 minuta na 160°C ili dok kora ne postane zlatno – žućkasta.
  • Ohlađenu koru vertikalno prerežite na tri jednaka dijela.
  • Za kremu: žumanjke dobro promiješate sa šećerom i zatim dodate mlijeko, vanilin šećer i gustin. Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
  • U ohlađenu kremu dodati margarin.
  • Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  • Prvu koru premažite sa 1/3 žute kreme, zatim poslažite voće po želji i sve premažite šlagom.
  • Na to stavite drugu koru, pa ponovno žutu kremu, voće i šlag. To isto ponovite i sa trećom korom.
  • Ukrasite po želji.

Sastojci

9 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa

Krema

9 žumanjaka
4 žlice šećera
6 žlica gustina
5 dcl mlijeka
2 vanilin šećera
250 g margarina
0.5 l slatkog vrhnja
voće po želji

kolacirecepti.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

"Kauboji" svladali Srbiju i osigurali EP

Hrvatski rukometaši su dva kola prije kraja osigurali nastup na završnom turniru Europskog prvenstva 2020. godine, zahvaljujući pobjedi nad Srbijom 27-23 (17-11) u dvoboju 4. kola skupine 2 kvalifikacija za EP, koji […]