Skip to content

Vaterpolistice Mladosti osvojile Regionalnu ligu

Vaterpolistice ŽAVK Mladost nadjačale su Beograđanke VK Palilula te izvrsnim rezultatom 10:7 obranile naslov pobjednica Regionalne vaterpolske lige

Za najbolju igračicu dvaju turnira Regionalne lige proglašena je Emmi Miljković, dok je za najbolju igračicu današnjeg finala izabrana Matea Skelin s dva postignuta gola. 

U finalnoj utakmici Regionalne lige zaigrala je i najmlađa članica seniorki ŽAVK Mladost, 13-godišnja Latica Medvešek koja je zamijenivši povrijeđenu Natašu Šerkinić dokazala kako bez problema konkurira seniorskom uzrastu.

–    Ovo je za mene veliko iskustvo. Prvi put sam nastupila na finalu Reginalne lige za seniorsku ekipu. Utakmica je bila jako dobra, djevojke su bile odlične u obrani i još bolje u napadu. Očekivala sam ovakvu igru i bilo je stvarno odlično, rekla je Latica Medvešek.

U sastavu ŽAVK Mladost za finalnu utakmicu Regionalne vaterpolo lige bile su: Emmi MiljkovićPetra ŽupanićElena CrničkiDina LordanMatea Skelin, Mia TopićDea DomazetPetra BukićKiara BrnetićLidija CrničkiNataša ŠerkinićRea LucićLatica Medvešek Filipa Petrić.

–    Bilo je baš onako kako smo se dogovorile. Cure su fantastično odigrale obranu, Latica je stvarno lijepo branila, a i u napadu smo bile aktivne, rekla je trenerica Mia Šimunić. Autor: I.L.K./HRT