Hrvatski hokejaši porazom od domaćina Srbije 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) započeli su nastup na Svjetskom prvenstvu divizije 2A kojem je od 9. do 15. travnja domaćin Beograd

Srbija je povela pogotkom Marka Sretovića u 13. minuti, kad je naša reprezentacija bila s igračem manje. Tri minute poslije, u istoj situaciji na suprotnoj strani, izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Janković. Nažalost, to je ostao jedini pogodak naših hokejaša na ovom dvoboju.

Popravka je u 31. minuti postigao pogodak za novo vodstvo domaće reprezentacije, a u posljednjoj minuti dvoboja Luković je poslao pločicu u nebranjenu mrežu za konačnih 3:1, kad je naša reprezentacija povlačenjem vratara s leda pokušala stvoriti priliku za izjednačenje s igračem više.

Već u srijedu naše “oklopnike” čeka dvoboj protiv Kine, koji je na rasporedu u 16.30 sati.

Kina je u prvom dvoboju također poražena, a Španjolci su slavili sa 5:3. Belgija je preokrenula zaostatak 0:3 iz prve trećine protiv Australije te na kraju slavila sa 4:3 u produžetku.

Nakon prvog kola na ljestvici vode Srbija i Španjolska sa po tri boda, Belgija je treća sa dva, Australija četvrta s jednim, a na začelju su Hrvatska i Kina bez bodova.

Osim Hrvatske i Kine, u srijedu se još sastaju Belgija – Španjolska (13 sati) i Srbija – Australija (20 sati). Autor: M.M./Hina