Skip to content

Flauta & me – Skup flautista Muzičkih akademija – u Zagrebu, 27. i 28. travnja

Skup flautista Muzičkih akademija regije Flauta & me održati će se 27. i 28. travnja 2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Ovaj Skup, u koji će biti uključeni studenti i profesori flaute sa Muzičkih akademija iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije održavati će se svake dvije godine u drugoj državi regije. 

Glavna ideja je predstaviti i odati počast skladateljima iz spomenutih zemalja i pozdraviti njihove međunarodne predstavnike. Studenti flautisti i njihovi profesori izvodit će velik broj skladbi studenata kompozicije napisanih baš za ovu priliku. Ideja je tijekom godina izdvojiti i promovirati posebno uspjela djela te na taj način širiti repertoar i zajedničku suradnju.

Hrvatski flautisti će  ovom prilikom predstaviti nekoliko novih skladbi studenata i profesora  kompozicije:

Krešimir Klarić: Intervali u homofobiji i polifoniji za dvije flaute

Ivan Violić:   Enigma za 9 flauta

David Batinić: Quasi rondo za 3 flaute

Alejandro Vera: Rituales za 4 flaute

Krešimir Seletković: Duo za dvije flaute i elektroniku

Na programu su također djela Berislava Šipuša, Tomislava Uhlika, Marina Rabadana, Luke Marohnića i  Borisa Papandopula.

Očekujemo oko 80 izvođača te izlagače instrumenata, popratne opreme i nota iz zemlje i inozemstva. Skup flautista održat će se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

FLAUTA & ME (ZAGREB, 27.-28.4.2019)

Flute meeting and Festival of students and professors of Music Academies from the Region (Croatia, Montenegro, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Macedonia, Slovenia)

Renata Penezić