Skip to content

Silente – novi singl – Dvije riječi

Stiže pjesma koja je nastala na pozornici i koja je bila predmet svađa u bendu Silente

Pjesma “Dvije riječi” novi je singl grupe Silente s albuma “Malo magle, malo mjesečine”. Autori pjesme su braća Tibor i Sanin Karamehmedović, a Silente su je snimili i uvrstili na njihov treći album objavljen u 2018. godini. Za aranžman i produkciju zaslužan je sam Tibor, a mix i master vodio je Filip Vidović iz Morris studija.

Za video spot zaslužan je dubrovački snimatelj i redatelj Miran Brautović i njegova Palm Produkcija. Spot je sniman kroz 2017. i 2018. godinu, a prikazuje put povratka benda Silente od snimanja albuma “Malo magle, malo mjesečine” do velikog povratničkog koncerta u zagrebačkom Domu sportova.

“Tibor je uvijek govorio da je ovo najbolja stvar na albumu i da će bit hit. Nismo je ranije objavljivali kao singl jer smo računali da, nekako, Tibor ipak nema pojma o tome što je hit, a što nije. Međutim, došlo je vrijeme da isprobamo i tu teoriju pa s ponosom predstavljamo “Dvije riječi”, naš najnoviji uradak s albuma Malo magle, malo mjesečine. Pamtimo da je tekst za ovu stvar napisan na pozornici, za vrijeme nastupa, dok smo izvodili jednu drugu pjesmu i pamtimo da je glazba napisana za vrijeme snimanja albuma “Neće rijeka zrakom teći”. I ta priča gdje me Tibor živcira jer za vrijeme snimanja drugog albuma on već govori o trećemu odnosila se u tom trenutku na ovu pjesmu. Miran Brautović iz Palm Productions mjesecima nas je pratio s kamerom i snimao druženja, probe, a na kraju i koncert u Domu sportova. Od snimljenog materijala složili smo video spot u kojem napokon nismo morali glumiti nego se samo ponašati prirodno, što je za nas bilo dosta opuštajuće. Nadamo se da će se ekipi svidjeti te naše Dvije riječi, a ovaj tjedan krećemo i s koncertima pa ćemo je i uživo predstaviti publici, prvo u Zadru pa onda u Zagrebu – objasnio je Sanin.

See also  Matija osvojio šest Porina, slijedi ga Massimo s tri, a Elemental ima pjesmu godine

Silente će održati koncert 23.ožujka u Zadru u klubu Arsenal, a ulaznice su dostupne online na www.eventim.hr, www.ticketshop.hr ili na blagajni Arsenala. Također, bend će 29. i 30. ožujka održati dva nastupa u zagrebačkom klubu Sax. Koncerti u Saxu su ograničeni brojem ulaznica pa je tako subotnji koncert već rasprodan, a preostale ulaznice za petak 29.3. su u prodaji na blagajni kluba Sax.

Aquarius Records