“Bezidejna Benfica”, “Najgora utakmica u Lageovoj eri”, “Što se dogodilo u Zagrebu?”, samo su neki od naslova koji su preplavili portugalske medije nakon što je Dinamo u prvom susretu osmine finala Europske lige pobijedio Benficu sa 1-0.

“Bezidejna Benfica izgubila u Zagrebu”, piše A Bola dodavši kako je najteži udarac za lisabonski sastav ozljeda Harisa Seferovića koji je napustio teren nakon pola sata.

“Bio je to Benficin najgori susret pod vodstvom Brina Lagea, no srećom još ništa nije izgubljeno,” dodaje novinar A Bole.

“Izgubili smo, ali još nismo ispali,” kazao je Lage nakon utakmice dodavši: “Nismo bili dovoljno agresivni.”

O Jogo navodi kako je to bio tek drugi poraz Benfice otkako je momčad u siječnju preuzeo Lage.

“U 15 utakmica pod Lageovim vodstvom Benficu su porazili jedino Porto i Dinamo,” piše O Jogo.

Record navodi kako je ovo bila najgora utakmica Benfice otkako je momčad preuzeo Lage.

“Imamo sve što nam treba za pobjedu u uzvratu i prolaz u četvrtfinale. Prednost Dinama nije tako velika,” kazao je Gabriel za Record.

“Polako i bez inspiracije. Tako je u Benfica igrala u Zagrebu. Bruno Lage je poštedio nekoliko startera, ali i izgubio utakmicu. U uzvratu će Benfica morati igrati daleko bolje ukoliko želi nastaviti natjecanje,” piše Correio da Manha.

“Što se dogodilo Benfici u Zagrebu? Možda je riječ o fizičkom ili mentalnom umoru. Međutim, činjenica je da Benfica nije uspjela probiti pokretljivi blok suparnika”, navodi Expresso. (Hina)