Predstavljena knjiga LAGOM

Akademija Art

Hrvatsku je zahvatila lagomanija, švedski lifestyle trend, koji je već promijenio živote milijuna ljudi diljem svijeta

Lagom je švedski koncept koji znači “ni previše, ni premalo” i stavlja naglasak na umjerenost i održivost te potiče svoje zaljubljenike da pronađu ravnotežu u svojim životima. Umjerenost je ključ ovog koncepta koji se treba uzeti u obzir prilikom uređenja doma, konzumacije hrane i pića, potrošnje, ali i govori o međuljudskim odnosima. Prema pravilima lagom koncepta, treba težiti ka minimalizmu koji je poput skandinavskog dizajna funkcionalan i jednostavan te lišen svih suvišnih detalja.

Zahvaljujući fiki, skandinavskom načinu ispijanja kave, Švedska nam nikada nije bliža i to nakon što je u izdanju nakladnika Mozaika knjiga objavljena knjiga Lagom autorice Linnee Dunne.

Na predstavljanju u Hoću knjigu Megastoreu o švedskom umijeću uravnotežena života govorili su veleposlanica Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Diana Helen Madunic, pročelnica katedre za Skandinavistiku Filozoskog fakulteta Goranka Antunović i poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj i časopis Bravacasa podržali su Mozaik knjigu prilikom organizacije promocije knjige Lagom.

Na predstavljanju knjige Lagom u Hoću knjigu Megastoreu među brojnim gostima bili su: kazališni redatelj i glumac Miran Kurspahić, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, PR agentica Ines Preindl, dizajenrica brenda Hippy Garden Đurđica Vorkapić, svjetski poznati arhitekt Ante Vrban i dizajnerice brenda Boudoir sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević.

autor: Marko Hadjur

U ovoj predivno ilustriranoj knjizi pronaći ćete sve informacije o ovom revolucionarnom pristupu životu

On podrazumijeva održavanje ravnoteže koji je doseglo savršenstvo, a počiva na nizu pravila društvenog ponašanja. Međutim, lagom ne ograničava ni u kojem pogledu; štoviše, otvorenog je karaktera i promiče ideju da je „baš kako treba“ posve prihvatljivo rješenje, a sve više od toga čisti gubitak vremena. Najvažnije je, međutim, da u svojoj biti počiva na nesebičnosti i vjerovanju u odgovornost i opće dobro.

Živite na lagom način i:

poboljšajte ravnotežu poslovnog i privatnog života
postanite svjesniji potrošač i ne štetite okolišu
njegujte bliske veze s voljenim osobama
uživajte u dobroj hrani kako to samo Šveđani znaju
uživajte u zdravoj tjelovježbi u prirodi i
živite sretnijim i uravnoteženijim životom!
O autorici:

Linnea Dunne spisateljica je, urednica, majka dvoje djece, feministica i aktivistica. Živi u Dublinu. Više informacija o njoj možete pronaći na njezinoj web stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Predstavljen roman "Put u Gonars"

U caféu U Dvorištu održalo se predstavljanje romana Nikole Petkovića “Put u Gonars”. video HINA/ Edvard ŠUŠAK