Nije nam mjesto s Vučićem, Tajanijem ili Orbanom – istup HSS-a iz članstva EPP-a

Akademija Art

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva HSS-a u subotu navečer, donesena je jednoglasna odluka o pokretanju istupa HSS-a iz članstva EPP-a

Ta odluka se upućuje na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka.

Predsjednica organizacije žena HSS-a “Hrvatsko srce”, sada predsjednica Kluba seniora HSS-a, Marija Ledinski-Anić, rekla je kako je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a. 

– Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih “sestrinskih” stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti, naglasila je Ledinski-Anić.

– Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili  Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u, zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Budite noćas budni, HRT prenosi dodjelu Oscara

Hrvatska radiotelevizija (HRT) noćas će na Prvom programu (HRT–HTV1) s početkom u 0:30 sati izravno prenositi dodjelu Oscara, najprestižnije američke i svjetske filmske nagrade koja će se ove godine održati po 91. […]