Skip to content

DALMACIJOM HARA ORKANSKA BURA

Orkanski vjetar koji puše u priobalju, iz unutrašnjosti prema moru i dalje uzrokuje velike probleme u odvijanju prometa i gašenju požara u Dalmaciji, velik broj trajektnih, brodskih i katamaranskih linija je u prekidu, a, unatoč jakom vjetru, mali je zrakoplov uspio sletjeti u splitsku Zračnu luku

Jak vjetar stvara probleme u čitavoj Dalmaciji. Orkanska bura prekinula je katamaranske linije, zatvorila brojne prometnice, a zabilježeno je i niz požara te urušavanja stabala.

Kako javlja portal Dalmacija Danas, na splitskom Marjanu zabilježen je rekordan udar bure od 176 km/h (48,9 m/s) što je najveća poznata brzina vjetra uopće izmjerena u Splitu.

U Podvelebitskom kanalu i na Masleničkom području bura je dosegla udare do 173 km/h.

Snimio: Jure Mišković / CROPIX

Slobodna Dalmacija javlja da su ulice brojnih dalmatinskih gradova pune grana (najviše borova), vrećica, kartonskih kutija, limova… Malobrojni građani su na otvorenom, a vozači moraju voziti “slalom” među preprekama na cesti.

U Makarskoj je “odvaljen” dio Superkonzuma (urušio se panel zid pri čemu su se u prodavaonici srušile police), u Šimićevoj ulici na splitskim Blatinama pali su motocikli, uz Vukovarsku u Splitu su prevrnuti kontejneri… Hina

See also  Fimi media: Svjedoče HDZ-ovi donatori