Postupak

Priprema

  • Mrkve očistiti i naribati.
  • Odvojiti žumanjke od bjelanjka.
  • U bjelanjke dodati prstohvat soli miješati ih s električnom miješalicom dok se ne dobije čvrsti snijeg.
  • Posebno pomiješati žumanjke s šećerom i naribanom koricom od limuna dok se ne dobije kremasta smjesa.
  • Lješnjak pomiješati sa praškom za pecivo i gustinom i zajedno s mrkvom pomiješati sa kremom od žumanjaka.
  • Zatim dodati bjelanjke i sve zajedno dobro pomiješati.
  • Kalup za torte obložiti s papirom i dodati smjesu.
  • Peći 45 min na 180ºC u prethodnoj zagrijanoj pećnici.
  • Nakon što se torta ohladi posuti je šećerom u prahu.
  • Po želji možete napraviti glazuru od limunovog soka i šećera u prahu i s njom premazati tortu.

Sastojci

Sastojci

  • 5 jaja
  • 250 g mljevenih lješnjaka
  • 320 g mrkve
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 2 jušne žlice šećera u prahu
  • prstohvat  soli
  • 3 jušne žlice gustina
  • 2 čajne žlice naribane korice od limuna
  • 220 g šećera

autor kolacirecepti.net