Uoči prvih susreta 16-ine finala Europske lige došlo je do navijačkih nereda u Plzenu, Rimu i Zurichu

Prije početka prve utakmice između Viktorije i zagrebačkog Dinama u Plzenu došlo je do sukoba između navijača Dinama Bad Blue Boysa i češke policije ispred stadiona u kojemu je bilo i nekoliko ozlijeđenih navijača.

Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje.

Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta te je odlučeno kako će svi BBB-ovci ući na stadion kako bi policija imala situaciju pod kontrolom uz prijetnju kako će se na najmanji znak nereda tribina isprazniti.

Do sukoba je došlo i uoči utakmice između Lazia i Seville, a prema posljednjim vijestima četvorica navijača završila su s ubodnim ranama, pri čemu je jedan teže ozlijeđen.

Neredi na ulicama Rima započeli su još sinoć, a sukobi ultrasa nastavili su se i u četvrtak.

Prema pisanju talijanski medija sve je izgledalo kao ratno stanje. Najgore je bilo u srijedu kada je u sukobima sudjelovalo oko 40 huligana, a stradala su dvojica Španjolac, te po jedan Amerikanac i Talijan koji su ubodeni nožem.

Do sukoba je došlo i u Zurichu gdje se večeras sastaju Zurich i Napoli.

Sve je započelo kada je skupina navijača švicarskog kluba ispred stadiona napravila zasjedu za pristalice Napolija. Srećom, sve se smirilo nakon intervencije policije. izvor sportske.jutarnji