Postupak

Priprema

  • Navedene sastojke za roladu izmutite, te smjesu izlijte u kalup za pečenje
  • Biskvit okrenite na suhu kuhinjsku krpu i smotajte ga u roladu.
  • Ohlađeni biskvit odmotajte, premažite ga pekmezom i ponovno urolajte. Izrežite na jednake dijelove debljine oko 0,5 cm.
  • Sastojke za biskvit dobro izmiksajte te pecite zasebno 2 biskvita ili pecite odjednom, pa ispečeno prerežite.
  • Sastojke za nadjev skuhajte u mlijeku, kao puding. Rashladite i dodajte margarin, potom slažite redom biskvit – pola nadjeva – rolada – ostatak nadjeva – biskvit – glazura od čokolade.

Sastojci

Biskvit x2

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • malo praška za pecivo

Smjesa za roladu

  • 4 jaja
  • 4 žlice vode
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna

Nadjev

  • 1/2 l mlijeka
  •  5 žlica brašna
  • 20 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 20 dkg margarina

Čokoladna glazura

  • 7,5 dkg čokolade za kuhanje (3 rebra)
  • 3 žlice ulja

autor kolacirecepti.net