Skip to content

Cavtat nominiran za najbolju europsku destinaciju 2019.

Odličan početak godine za Cavtat – nominiran je za najbolju europsku destinaciju 2019.Još danas može se glasati, učinite to ovdje.

Cavtat je nominiran za najbolju europsku destinaciju  u 2019. Još 2016. organizacija  ‘European Best Destination’ proglasila ga je skrivenim draguljem jadranske obale. Turisti su to davno otkrili – osobito Britanci. Jer čak 40 % noćenja ostvaruju gosti s Otoka. Vole ga i nautičari – dovoljno je prošetat cavtatskom rivom u sezoni.

– Cavtat je prva ulazna luka granična luka za ulaz u Hrvatsku, blizina zračne luke ali i sam Cavtat sve su to razlozi zašto jahtaši tijekom sezone dolaze u Cavtat, kaže Frano Herendija, direktor TZ-a Konavle.

Sama nominacija za najbolju europsku destinaciju u konkurenciji 20 gradova medju kojima su Genova, Malaga, Budimpešta, Pariz i Rim,  iznimna je marketinška prilika. Natjecanje traje tri tjedna, može se glasati još i danas.

U mjestu bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa Kuća Bukovac nezaobilazno je odredište turista. Mnogi se iznenade kad otkriju da se ovdje rodio veliki hrvatski slikar Vlaho Bukovac. Jedinstveni muzejski prostor privlači i turiste,

Do početka sezone Cavtat će dobit novi ulaz s Jadranske magistrale.  Investicija vrijedna više od 20  milijuna kuna smanjit će prometne gužve, osobito tijekom turističke sezone.

Pozitivan učinak prometnog rasterećenja osjetit će cijeli kraj i istaknuti prednosti Cavtata – s jedne strane blizinu Dubrovnika a s druge iznimno  bogata ponudu ruralnog turizma u Konavlima. izvor HRT