Susanne Zimmel – BEČKA KUHINJA

Bečka kuhinja je kuharica sa šarmom i duhom

Ova je knjiga prekrasna posveta Beču, Bečanima, njihovu načinu života i kuhinji koju treba upoznati. Beč je grad pun proturječnosti: uredan i neobuzdan, urban i idiličan, klasičan i pun ideja. A takvi su i recepti nagrađivane blogerice Susanne Zimmel, Frau Ziii. U njenoj su se kuhinji spojili utjecaji svih država bivše monarhije, s kojima je bečka kuhinja postala bogatija i zanimljivija. Gospođu Ziii inspirirala je za pisanje kuharice njezina baka, koja je pripremala ukusna tradicionalna jela: goveđu juhu s domaćim rezancima, palačinke, gulaš, mramorni kolač ili carski drobljenac.

Gospođa Ziii usput objašnjava zašto se kiseli krastavci u Beču zovu krokodili, pripovijeda nam o susretima na bečkoj tržnici Naschmarkt i o berbi marelica u Wachauu. Ujedno nam sve to dočarava dojmljivim slikama Beča i njegove okolice.

Otkrijte ponovno poslastice iz djetinjstva i otputujte u skrivene kutke Beča i njegove prekrasne okolice!

O autorici kuharice Bečka kuhinja:

Susanne Zimmel, rođena u Linzu, voljela je kuhati od malih nogu, dok se još igrala s lutkama. U tinejdžerskoj dobi predano se bavila pečenjem kolača, a poslije toga ozbiljno se posvetila kuhanju. U Beč se preselila kako bi studirala ekonomiju. Kao studentica radila je u jednoj gostionici, najprije u posluživanju, a poslije u kuhinji, gdje je naučila mnogo o bečkoj prehrambenoj kulturi i tradicionalnim jelima. Gospođa Zimmel danas živi sa suprugom i kćeri u bečkom predgrađu. Na svojem blogu o hrani ziiikocht.at već nekoliko godina oduševljava čitatelje pričama, fotografijama i receptima, ne samo iz austrijske kuhinje nego i cijeloga svijeta.