Još se ne zna koliko je ponuda pristiglo za restrukturiranje Uljanik Grupe

foto M. Pavlović - Debeljakov mercedes

Iako još nije poznato tko je sve od investitora jučer do 20 sati predao ponude za za preuzimanje Uljanik Grupe, tajna nije da se među njima nalazi samoborska DIV grupa iz koje su još sinoć potvrdili da su i formalno iskazali interes da u taj posao uđu zajedno s talijanskom grupacijom Fincantieri.

Zasad još, po pitanju bilo kakvih informacija, vrlo tajnovita Uprava Uljanika jutros je nastavila jučer započeti posao vaganja pristiglih ponuda, a na sastanak je u Pulu stigao i vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak što dokazuje i Mercedes s personaliziranom ZG-DIV registracijom koji je tijekom prijepodneva “osvanuo” na parkiralištu iza zaključane Uljanikove glavne porte. Uz samo obrazloženje ponude jedna od najzanimljivijih tema trebalo bi biti pitanje privremenog financiranja, odnosno način na koji taj potencijalni partner namjerava riješiti problem plaća i proizvodnje u Uljaniku ukoliko država ostane pri stavu da ona financijski više ne može pomoći kompaniji do početka ulaska u restrukturiranje koji se očekuje najranije u svibnju.

Nakon što je u petak navečer istekao rok za dostavu ponuda za restrukturiranje Uljanik Grupe, ni iz jednog izvora u pulskom škveru nije se moglo u subotu ujutro doznati koliko ih je pristiglo te tko je od potencijalnih investitora poslao konkretnu ponudu, a predstavnici sindikata izrazili su nezadovoljstvo što ih se “drži u neizvjesnosti”.

“Vjerujem da shvaćate ozbiljnost situacije. Još uvijek nisam u mogućnost iznijeti vam nikakve informacije. Sinoć su sastanci i pregovori trajali do kasno u noć, a jutros su oni nastavljeni sa zainteresiranim stranama”, kratko je izjavio predsjednik Uprave Uljanik Emil Bulić u telefonskoj izjavi za Hinu. Nije htio niti otkriti ni koliko je ponuda pristiglo.

S druge strane čelnici sindikata koji djeluju unutar Uljanika su vidljivo nezadovoljni što se informacija o tome tko je poslao ponudu za restrukturiranje Uljanika drži u tajnosti.

“To nema nikakvog smisla, jer to ne smije biti tajno. Dali smo podršku i novoj Upravi i novom Nadzornom odboru Uljaniku a sada nismo u mogućnosti doći do informacije već nas se drži u neizvjesnosti. Smatram da to nije korektno”, rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, koji je potvrdio kako će sindikati tijekom jutra imati sastanak s Upravom te s Tomislavom Debeljakom, prvim čovjekom Brodosplita.

Naime, kako su sinoć izvijestili, Brodosplit je u petak u partnerstvu s talijanskom grupacijom Fincantieri predao ponudu za restrukturiranje Uljanik Grupe.

Inače, predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u petak novinarima u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja Uljanika pristupilo ukupno šest tvrtki. Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika zaključen je u četvrtak u 18 sati, a u petak navečer u 20 sati istekao je rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnoga strateškog ulagača Uljanik Grupe.

Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.(H, M. P., glasistre.hr)