Olujni vjetar i snijeg otežavaju promet

Cestovni promet otežava olujni vjetar te mjestimice snijeg u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 20,20 sati, zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 – “starom” cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka. Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jake bure na dionici autoceste A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama: u Lici – DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Knin; DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Žuta Lokva-Lički Osik; Gospić-Gračac; DC52 Špilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo(DC1)-Ličko Petrovo Selo; DC218 granični prijelaz Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Srb; sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije; sve lokalne i županijske ceste nadcestarije Senj i Krasno Polje.
U Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.
Zbog loših vremenskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Teretno vozilo u kvaru je na autocesti A1 kod čvora Bosiljevo u smjeru Zagreba te promet teče po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 192. +500 km između čvora Gornja Ploča i čvora Gospić u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila na zaustavnom traku proteže se oko 2 km. Na autocesti A2 Zagreb – Macelj, zbog veće gustoće prometa na graničnim prijelazima Macelj i Lupinjak, teretna vozila isključuju se iz prometa na odmorištu Lepa Bukva.

Večeras od 22 do ujutro u 6 sati zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz privremenu regulaciju.
Na autocesti A2 Zagreb – Macelj, zbog veće gustoće prometa na graničnim prijelazima Macelj i Lupinjak, teretna vozila isključuju se iz prometa na odmorištu Lepa Bukva.
U prekidu je katamaranska linija Pula – Zadar. (Hina)

Akademija art Zagreb

Najava 11. zaprešićke likovne kolonije “Matija Skurjeni” 2019, 25. svibnja

Ovogodišnja, 11. po redu, zaprešićka likovna kolonija "Matija Skurjeni" 2019. održati će se u prostoru Kluba ZAPREŠČAN, ulica bana Josipa...

Znate li tko je do sada bio u sazivu Europskoga parlamenta i što mislite o njihovom doprinosu

U sazivu Europskoga parlamenta od 2014. do 2019. godine Hrvatska je imala 11 zastupnika. Znate li tko vas je zastupao...

“Ako se Europska unija raspadne, onda smo svi propali. To je vrlo brutalno, ali i istinito”

Slovenski premijer Marjan Šarec je sadašnju situaciju u Europi dramatično usporedio s onom pred izbijanje II. svjetskog rata kada su...

Rijeka pobijedila Inter i izborila finale Kupa protiv Dinama

U polufinalnom dvoboju Hrvatskog kupa u Zaprešiću su nogometaši Rijeke slavili protiv Intera s 2-1 (1-0) Rijeka se slavljem protiv...

Novi video album Elementala – B strane

Grupa Elemental povodom Noći Knjige premijerno je predstavila svoj novi video album “B strane” u knjižari “Hoću knjigu Megastore”. Video...

DIP odlučio: Hod za život ne krši izbornu šutnju

I ove 2019. godine, održat će se Hod za život u 5 hrvatskih gradova i to: u Osijeku i Rijeci...

Novo